ŞEHİR VE ÇOCUK

Hayatta insan neyi arar ve neyi bulur? Bulduklarından mutlu mudur? Tercih ettiklerini ince eleyip sık dokur mu? Eylemleriyle inandıkları çatışır mı? Yaşadığın hayat çelişkisiz mi? İnsan sıklıkla sormalı benzer soruları. Sorgusunu yapmadığın kabul ve reddedişler nelere mal oldu?

Cuma 23 Şubat 2024 03:00
İNSAN VE ESTETİK

"Güzelliğin on par'etmez Bu bendeki aşk olmasa Eğlenecek yer bulamaz Bu bendeki köşk olmasa" Âşık Veksel

Cuma 16 Şubat 2024 03:00
İNSAN VE SİYASET

İnsan, davranış ve düşünceleriyle insandır. Fertten aileye, cemiyetten devlete, devletten devlet yönetimine bütün bu davranışlar ve düşünceler üzerinden planlamalar yapılır ve uygulanır. İnsan doğuştan sahip olduğu özelliklerini, eğitim ve sosyal hayatın içerisindeki kazanımları, okudukları, gözlemleri ve tahlilleriyle kimlik kazanır.

Cuma 09 Şubat 2024 03:00
AYASOFYA

Bin dokuz yüz yetmiş altı yılında üniversiteyi okumak üzere İstanbul'a gelmiştim. O günden bugüne İstanbul ile özel bir bağa sahip oldum. Ben İstanbul'a gelmeden rüyamda gördüm seni.

Cuma 02 Şubat 2024 03:00
İNSAN VE DEVLET

İnsan ve devlet ilişkisini doğru tahlil etmeden gelecek stratejisi üretemezsiniz. Toplumun yapısı bilinmeden yönetme biçimi de belirlenemez.

Cuma 26 Ocak 2024 03:00
İNSAN VE SANAT

İnsan ve sanat konusu aynı zamanda medeniyete işaret eder. İnsan yaşadığı ortamda, toplumu güzelleştirme, temiz ve nezih tutma, estetik anlamlar katma gibi hususlar arar.

Cuma 19 Ocak 2024 00:00
İNSAN VE TASAVVUF

"Doğrusu Biz, sorumluluğu (emaneti) göklere, yere, dağlara sunmuşuzdur da onlar bunu yüklenmekten çekinmişler ve ondan korkup titremişlerdir; onu insan yüklendi. Doğrusu o çok zalim ve çok cahildir. (kabulüne rağmen emanete hıyanet etmektedir)". Ahzap 72.ayet

Cuma 12 Ocak 2024 00:00
İNSAN VE DİN

Mevcudatın yaratılış sırrı insandır. Sırrın sahibi olan insan diğer bütün mevcudatın da sırrına vakıf olur. Sırrını kavrayamaz ise sıradanlaşır. Sıradan olmaması için irade verilmiştir ki, insan olarak kendini özgün kılabilsin. Özgün olan insan asli hüviyetini kaybetmez. Özgünlüğü olmayan insanın özgürlüğü de olmaz. İnsanla birlikte var olan eşya ve ihtiyaca binaen yaratılmış olan ne varsa, her birine anlam yükleyen, şekil veren, disipline eden de insandır. İnsanın kendini tanıması-çözümlemesiyle birlikte diğer bütün problemleri de çözüme kavuşturur.

Cuma 05 Ocak 2024 00:00