Vakıf Katılım web
THY İÇİN BEŞ ADET YERLİ UÇUŞ SİMÜLATÖRÜ ÜRETİLİYOR 

HAVELSAN hayatın her alanında Türkiye'nin ilk siber savunma merkezini kuran Havelsan, SEÇSİS-Seçim Sistemi, UYAP-Ulusal Yargı Ağı Sistemi, SEBGiS - Görüntülü Savunma Sistemi, TAKBİS -Tapu Kadastro Takip Sistemi'ni de hayata geçiren teknolojik alt yapının mimarı. 

Pazar 02 Aralık 2018 02:55
HALK, AHL KAPATILMASIN DİYOR!

Geçen hafta bu köşede "Atatürk Havalimanı'na yazık olacak" başlıklı bir yazı yazdım. Yazı, benim görebildiğim sekiz ayrı havacılık ve turizm sitesi tarafından yayınlanırken, Kokpit Aero adlı tanınan sitede en çok okunan ikinci haber olmaya hak kazandı.

Pazar 25 Kasım 2018 02:55
ATATÜRK HAVALİMANI'NA YAZIK OLACAK!

Zamanın Başbakan'ı Recep Tayyip Erdoğan'ın Yeni Havalimanı'nın temelini attığı 3 Mayıs 2013 tarihinden önceye gidelim. 

Pazar 18 Kasım 2018 02:45
ÇILGIN TÜRKLER YÜKSEK İRTİFADA

Bundan tam 80 yıl önce, bir 10 Kasım günü hayata veda eden, Türkiye'mizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü dün rahmet, minnet ve saygıyla andık. O'nun sözünü dinleyip, işaret ettiği gibi Türk milleti olarak istikbali gerçekten göklerde aradık ve bulduk diyebiliriz. 

Pazar 11 Kasım 2018 02:50
MEGA HAVALİMANI; İSTANBUL'A DEĞER, TURİZME KATKI

Çok sıradan gibi görünse de toplumum ayrışma duygusunu ortadan kaldıran ve İstanbul'un marka değerine de katkıda bulunan bu isim yerinde bir tercihtir. Bu tesise kendi adını veya Abdülhamit adını vermeyen Erdoğan'ın yerel seçim öncesi böyle bir yol izlediğini ve seçimden sonra bu adın değişeceğini söylemlerine fazla şans vermiyorum.

Pazar 04 Kasım 2018 03:00
YENİ HAVALİMANI CUMHURİYET'İN TACIDIR 

Hani derler ya "Gazeteci hep muhaliftir". Bu söz genel bir kural olmamakla birlikte yaygın bir kanaat olup, akıllarda bu şekilde yer etmiştir. 

Pazar 28 Ekim 2018 02:50
YENİ HAVALİMANI YERLİ VE MİLLİ Mİ?

Tarih 7 Haziran 2014. Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük havalimanının temeli, Başbakan Erdoğan tarafından atıldı. Bütün gözler bu dev projeye odaklanmış, bu işe çok önem veren ve çalışmaları an be an dikkatle takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu inşaatta yerli malzeme kullanılması için çağrıda bulunup, bu konuda İGA Ortak Girişim Gurubu üye şirketlerinin yöneticilerini de 2016 yılında yaptığı bir konuşmada açık açık uyarmıştı. 

Pazar 21 Ekim 2018 03:05
TRABZON'A YENİ BİR HAVALİMANI GEREKLİ Mİ? -2

Pist güvenliği açısından standartlardan olan pist başında/sonunda her iki yanda 75 m.lik, pistin diğer kısımlarında ise 150 m.lik (bunun ilk 75 m.lik kısmı tesviye edilmesi zorunludur) güvenlik şeridinin sağlanabilmesi için hem mevcut kara yolunun güneye kaydırılması, hem de kuzeyde dolgu yapılması gerekecektir.

Pazar 14 Ekim 2018 03:00