"ÜLKER FIRTINASI"

 "Yahuda'nın aklı başına geldi. Mabede koştu. Aldığı parayı hahamların yüzüne attı ve İsa'nın serbest bırakılmasını istedi. Fakat iş işten geçmişti. Yahuda ancak o zaman faciayı anladı ve kendini astı. Çünkü o İsa'yı bir insanın kaldıramayacağı kadar şiddetli bir aşkla sevmişti."

Pazartesi 20 Mayıs 2019 02:25
"ÇÖLDE BİTEN RAHMET AĞACI"

"O'nun doğumundan söz açmak sırası geldiğinden başıma annemin tülünü sardım, baba armağanı altın kolyeyi taktım, mürşidimin telkinini ışık gibi alnıma iliştirdim. Neler kuşansam az geliyor, işte hafiften titriyorum, gözyaşlarım ılık akıyor."

Pazartesi 06 Mayıs 2019 02:25
LEVİNAS'IN METAFİZİĞİ

"Başkanın mevcudiyeti, olguların anarşik büyücülüğüne son verir"                                     Levinas

Pazartesi 15 Nisan 2019 02:15
"AKŞEMSEDDİN DİYARI"

"Dilce susulup, bedence konuşulan bir çağda biliyorum kolay anlaşılmayacak"

Pazartesi 01 Nisan 2019 02:25
KIZIL PENÇE

"TBMM, hilafeti bir ümit makamı olarak muhafaza edecektir" diyen Mustafa Kemal… Zağanos Paşa Camii'nde minbere çıkıp; "Kanun-i Esasi, cümlemizce malumdur ki Kuran-ı Azimüşşan'daki nusustur" (anayasa hepimizin malumu Kuran'daki dogmalardır), diyen Mustafa Kemal… Lozan'dan ikame yenilgi.

Çarşamba 20 Mart 2019 00:00
ATEİZMUS ÇIKTI

Yenilenmenin ve çürümenin değişimini kabul edemeyenlere, kullanma kılavuzu yazmış Ahmet Bayraktar. POST YAYIN ise isabetli bir hareketle kitabı basmış. ATEİZMUS kelimesindeki keyifli ironi ve kurmaca üzerine bir de karikatür çizgili kapak eklenince;  "Fıkhi soru/cevap" denildiğinde aklımıza gelen saçmalığa, yeni bir üslupla yaklaşıldığını ve çare sunulduğunu anlıyoruz.

Pazartesi 04 Mart 2019 02:20
SEKÜLERLEŞME TEORİSİ

"Volkan Ertit, ne bir İslamcı ne de Kemalisttir; o sadece bir sosyologtur"

Salı 19 Şubat 2019 02:15
ELMA

"Kaosun düzeni vardır ve her düzende kaos saklıdır. Ya da şöyle; düzen düzensizliği yaratır ve düzensizliğin bir düzeni vardır. Peki şu nasıl? Kaos matematiksel bir teorisi olan büyük bir kargaşadır; şaşırtıcı ve tartışmalıdır" 

Pazartesi 04 Şubat 2019 02:20