DİNİ TEBLİĞDE HOŞGÖRÜ VE DİYALOG

Günümüzde, toplumun bütününe veya cami cemaati, öğrenci gibi belirli toplum kesimlerine hitap eden din görevlileri ve din öğretmenleri, bir görev üstlenmiş insanların en nazik konumda olanlarıdır.

Cumartesi 18 Haziran 2016 00:00
MÜSLÜMANLIKTA KİTAP

Kitap denince Müslümanların aklına ilk gelen eserin Kur'an-ı Kerim olduğunda şüphe yoktur. Bununla beraber her kitap Müslümanlar arasında önyargısız, iyi niyetli bir değerlendirmenin konusudur.

Cuma 17 Haziran 2016 00:00
DİNDE ŞEKİL VE RUH

Günümüzde bazı kişi ve çevreler, İslam'ı; sevgi, hoşgörü, bağışlama... gibi evrensel ilkelerinden soyutlayarak giyim, sakal, bıyık gibi şekle indirgemiş durumdalar. Her devirde bu bakış açısına sahip kişi ve gruplar var olmuşsa da, zamanımızda bu çok göze batıcı hale gelmiştir.

Perşembe 16 Haziran 2016 00:00
TÜRKLER VE MÜSLÜMANLIK

Alman tarihçi Von Karabacek şöyle diyor: "Türklerin İslam'ı kabul edip Müslüman bir kavim olarak tarih sahnesine çıkmaları gibi başlangıçta o derece ehemmiyetsiz görünüp de sonradan o kadar büyük tesirler yapmış olan bir olay dünya tarihinde hemen hemen gösterilemez.

Çarşamba 15 Haziran 2016 00:00
DİNİMİZDE HAYVAN HAKLARI

Biliyoruz ki dünyamız sadece insanlar için değil tüm canlılar için hazırlanmış bir mekândır. Hayvanların da bu mekânda insanlar gibi doğma, büyüme ve yaşama hakkı bulunmaktadır.

Salı 14 Haziran 2016 00:00
DİNDE ANA BABAYA HÜRMET

İslam'ın ana baba hakkını güvence altına almak için getirdiği esaslar, kimsenin itiraz edemeyeceği, tartışma konusu yapamayacağı kadar etkili, anlaşılır ve sağlamdır. Ana babalar, yaşadığımız şu çağda, 21. yüzyılın bu ilk çeyreğinde, bu esasların uygulanmasına, daha önceki hiçbir çağdaki ile mukayese edilemez ölçüde muhtaçtırlar.

Pazartesi 13 Haziran 2016 00:00
MÜSLÜMANLIKTA KOMŞULUK

Komşuluk, ailelerin birbirlerine işleri düşebilecek, işleri düştüğünde de isterlerse birbirlerinin yardımına koşabilecek kadar yakın yaşamaları, her an görüşülüp konuşulacak bir mesafede bulunmalarıdır.

Pazar 12 Haziran 2016 00:00
İSLAM BİR SEVGİ DİNİDİR

Hiçbir söz, "sevgi" sözü kadar kulağa hoş gelmez, kulağımızı okşamaz. Yüzyılların deneyi, sevginin insanlara yaklaşmada, onları kazanmada ve yönlendirmede sihirli bir güce sahip olduğunu göstermiştir.

Cumartesi 11 Haziran 2016 00:00