İNSAN DENEN MUAMMA

İnsan, İslam'da "eşref-i mahlûkat" (yaratılmışların en üstünü, en onurlusu) olarak kabul ediliyor.

Pazar 26 Haziran 2016 00:00
TÜRK MÜSLÜMANLIĞI

Tanrısı, kitabı, peygamberi itibariyle tek bir Müslümanlık olduğunda şüphe yoktur. Ama bu tek Müslümanlığı kabul eden toplumların, milletlerin anladığı, yorumladığı ve yaşadığı şekilde farklı, değişik Müslümanlıklardan bahsetmek de imkân dışı değildir.

Cumartesi 25 Haziran 2016 00:00
BİR CİNNET HALİ : ÇIĞ GİBİ BÜYÜYEN CİNAYETLER

Bir karşılaştırma yapılacak olsa Türkiye'nin dünyada en çok cinayet işlenen ülkeler arasında yer alacağına şüphe yoktur.

Cuma 24 Haziran 2016 00:00
HEDİYELEŞME

Hediye alıp vermek, bazı inceliklere özen göstermek koşuluyla sevgileri canlandırır, güçlendirir. Dostlukları, arkadaşlıkları pekiştirir.

Perşembe 23 Haziran 2016 00:00
AĞACI SEVMEK VE KORUMAK

Ağaç ve yeşillik, son yıllarda nüfusu milyonu aşan büyük kentlerde, beton yığınları arasında doğup büyüyüp yaşamak zorunda olan insanların en büyük hasreti olmuştur.

Çarşamba 22 Haziran 2016 00:00
ÖZÜR DİLEME VE ÖZELEŞTİRİ KÜLTÜRÜ

Biz Türkler, birey olarak da tolum olarak özür dileme ve özeleştiri kültüründen nasipsiziz. Hâlbuki özür dileme ve özeleştiri, uygar bir insan olmanın en başta gelen gereğidir.

Salı 21 Haziran 2016 00:00
TÜRKİYE'DE ÇEVRE KİRLİLİĞİ

Zamanımızda dünyamızdaki çevre kirliliği; bilimin, başta insan tüm canlıların sağlığına zararlılık sınırı olarak belirlediği miktarın çok üstüne çıkmış; her tür canlının yaşamı için büyük bir tehdit ve tehlike haline gelmiştir. Çevre kirliliği; tek bir toplum, tek bir ülke için değil tüm insanlık ve tüm dünya için yaşamsal bir probleme dönüşmüştür. Bugün hiçbir ülke "benim çevre kirliliği gibi bir sorunum yok!" deme lüksüne sahip değildir.

Pazartesi 20 Haziran 2016 00:00
PEYGAMBERİMİZ VE ÇOCUK

Bugünün çocuğu, yarının büyüğüdür. Ülkenin ve milletin kaderinin kendisine emanet edileceği varlıktır. Bunun için bütün dünyada sonucu en garantili yatırım çocuğun maddi ve manevi bakımdan iyi yetişmesi için yapılan yatırımdır. Hz. Ali'nin buyurduğu üzere çok önemli bir nokta da çocukları kendi yaşadığımız zamana göre değil, onların yaşayacakları zamana göre eğitmemizdir.

Pazar 19 Haziran 2016 00:00