HER GEÇEN GÜN BÜYÜYEN BİR YAZAR: SABAHATTİN ALİ

​Sabahattin Ali, büyük ölçüde dönemin konjonktüründen kaynaklanan aykırı düşünceleri yüzünden en verimli yaşında ve çağında bu hayattan koparılmış; değeri, kabiliyeti, başarısı aradan geçen onlarca yıldan sonra keşfedilmiş büyük bir yazar ve aydındır. Sabahattin Ali, devletimizin genlerine işlemiş olan özgür düşünceye karşı paranoyası sebebiyle hayatı bitirilen ya da karartılan ne ilk, ne de son kurbandır. Öncesinde de sonrasında da bu zulmün başka örnekleri de bulunmaktadır. Sabahattin Ali, 1948'de hayatına gaddarca, canavarca son verildiğinde henüz 41 yaşındaydı.

Cumartesi 22 Ekim 2016 11:33
GERÇEK BİR KOMEDYEN: LEVENT KIRCA

Bizim gibi toplumların önemli açmazlarından biri liderlerin, iktidar sahiplerinin gerekli hoşgörü düzeyine erişememiş olmasıdır. İktidar sahipleri muhalefetin siyasal eleştirilerine olduğu kadar düşünce ve sanat planındaki eleştirilere de tahammülsüzdür. Tarihimizin başından beri bunun birçok örnekleri vardır. Ama günümüzde bunların aşılması şarttır. Levent Kırca son senelerinde ve ölümünden önceki son günlerinde iktidar sahiplerinin, muhalifliği ve eleştirelliği yüzünden kendisine çıkarılan zorluklardan ve devlet yardımlarının kesilmesinden şikâyet etmiştir. Bu alanda Batılı bir anlayışa ulaşmaya çok ihtiyacımız var.

Salı 18 Ekim 2016 00:00
YERLİ VE MİLLİ BİR YAZAR VE AYDIN: ATTİLLA İLHAN

​11 Ekim 2005'te bu dünyaya veda eden Attila İlhan'ın vefatının üzerinden 11 Ekim 2016 itibarıyla 11 yıl geçmiş bulunuyor. Vefat ettiğinde 80 yaşında olan Attila İlhan; tam anlamıyla olgunluk, verimlilik çağında; dünyaya bakışında özgün yorumlara ve sentezlere ulaşmışlık aşamasında ölüme yakalanmıştı. Onun, sahip olduğu engin birikimiyle bu ülkenin dil, kültür ve düşünce hayatına daha çok şeyler katabileceği bir zamanda ölümü Türkiye için telafisi zor bir kayıp olmuştur.

Cumartesi 15 Ekim 2016 00:00
BESLENME ANLAYIŞINDA EZBERLER BOZULUYOR

​Cumhuriyetin kurulmasından sonraki ilk yıllarda Atatürk bir yurt gezisi sırasında uğradığı bir kasabada, sokakta oynamakta olan zayıf, nahif, dokunulsa kemikleri kırılacak gibi çelimsiz çocuklar görür ve yanındakilere bu çocukların niçin bu kadar zayıf olduklarını sorar. Refakatindekilerden tıp doktoru olan biri, "Efendim, bu çocuklar yeterli ölçüde şeker ve şekerli gıdalar yiyemedikleri için böyle sıskalar" diye cevap verir. Cumhuriyetin ilk yıllarındaki endüstrileşme faaliyetlerinde şeker fabrikaları yapımının ağırlık taşımasının bir nedeninin de bu olduğu söylenir.

Çarşamba 12 Ekim 2016 00:00
İSLAM'A VE MÜSLÜMANLARA ÖNYARGISIZ BİR BAKIŞ

​Batılıların İslam'a ve Müslümanlara önyargı ve düşmanlıkla baktıklarından çoğu zaman haklı olarak şikâyet ediyoruz. Batılı insanlar, yazarlar, aydınlar, akademisyenler İslam ve Müslümanlar üzerine hiçbir inceleme ve araştırmaya gerek görmeden karalama ve peşin peşin mahkûm etme amaçlı değerlendirmeler yapıyorlar. Bu konuda insafı, vicdanı elden bırakmadan sırf doğruya ve gerçeğe ulaşma niyetiyle değerlendirme yapan Batılı yazar, aydın ve bilim adamları son derece istisna. İşte günümüzde bu müstesna şahsiyetlerden biri de iktisat ve siyaset bilimi alanında akademisyen olan Fransız düşünür Guy Sorman

Çarşamba 28 Eylül 2016 00:00
KURBANIN TEMEL AMACI TAKVA VE YOKSULU KOLLAMAKTIR

İçinde bulunduğumuz 2016 yılı, miladi 624 yılında Müslümanlara ilahi bir armağan olarak verilmiş olan Ramazan ve Kurban bayramlarının 1392 yıldönümleridir.

Pazartesi 12 Eylül 2016 00:00
ÇAĞDAŞ STANDARTLARDA BİR GENELKURMAY BAŞKANI: HULUSİ AKAR

7 Ağustos 2016 tarihinde İstanbul Yenikapı'da bütün siyasi partilerin katılımıyla gerçekleştirilen miting, bundan sonra Türkiye'de de, dünyada da en yüksek katılımlı miting olarak anılacaktır.

Perşembe 18 Ağustos 2016 00:00
FETÖ: BENZERSİZ BİR İHANET ÖRGÜTÜ

Türk tarihinin başlangıcından bugüne kadar hiçbir örgüt, yapı, organizasyon, cemaat, tarikat vb. Türklere ve Türkiye'ye Fetullah Gülen Cemaati kadar ihanet etmemiş; Gülen Cemaati kadar zarar vermemiştir.

Cumartesi 13 Ağustos 2016 00:00