KÖY ODASINDA MUHABBET

Yazıya oturunca zihnim, kırk yıl önceki köy odamıza götürdü beni. Gelin hep beraber misafir olalım uzun kış gecelerinin yegâne düşünme, öğrenme, kişisel gelişim ve eğlence ortamına.

Çarşamba 06 Şubat 2019 02:20
AİLE ANAYASASI

Her ailenin, çoğunlukla yazılı olmayan bir anayasası vardır. Ailenin ciddi bir ortak mal varlığı yahut şirketi varsa yazılı bir aile anayasası şarttır. Zira rakamlar, anayasası olmayan ailelerin ve aile şirketlerinin, varlıklarını ve birliklerini, sonraki kuşaklara aktaramadıklarını gösteriyor.

Çarşamba 30 Ocak 2019 02:25
'KONUŞACAKLARIMIZ VAR'

Değerler yıpranıp insanlık azalınca yeryüzündeki şiddet de artıyor. Kendimize, insanlara, canlılara ve çevreye yönelen şiddet olaylarının görüntüleri, günlük hayatımızın rutinine dönüştü. Ve şiddetin hâkim olmaya başladığı bir hayata hızla alışıyoruz.

Çarşamba 23 Ocak 2019 02:25
RUTİNİ BOZAN 25 KURUŞ

Naylon poşete getirilen yasal düzenleme, bu konudaki rutinimizi bozdu. Çevreye ciddi zararı olan her poşete ödenecek 25 kuruş, alışveriş yapanları, marketleri ve iş dünyasını yeni arayışlara, yeni fikirlere ve yeni üretimlere yöneltti. Bu durum, insan psikolojisine yönelik temel bir gerçeği gündeme taşıdı.

Çarşamba 16 Ocak 2019 02:20
HANGİ MEDYA?

Taraflı haberler, dedikodular, zihnimizi bunaltan reklamlar, içimizi acıtan şiddet görüntüleri…

Çarşamba 09 Ocak 2019 02:20
HANGİ AKIL?

Yeni yılın ilk günlerinde gelin bir muhasebe yapalım. En önemli sermayemiz olan zamanımızı, onun bağrında süren hayatımızı ve tekrarı olmayan bu eşsiz temel iki kaynağı yöneten aklımızı, nerede ve nasıl kullandığımıza bakalım. Hayat defterimizin sayfalarını süsleyen kayıtlar neler söylüyor görelim? Görelim ki kalan ömrümüz daha da bir anlam kazansın.

Çarşamba 02 Ocak 2019 02:20
LİDER VE KARAR 

ABD'nin Suriye'den ani çekilme tercihi, liderlikte adalet, bilgi ve karar saç ayağındaki dengenin önemini yeniden ortaya koydu.

Perşembe 27 Aralık 2018 02:20
ACI İLE HAZ ARASINDA

Ağırlaşır bazen hayat. Dakikalar saatlere dönüşür de geçmek bilmez. Günün ortasında kararır havamız ve dermanlar derde dönüşür. Meyve veren ağaç dikenle karşılar bizi.

Çarşamba 19 Aralık 2018 02:25