GÖNÜLLERE ADAY LİDERLİK

Yenilenen İstanbul seçimi, liderlik sürecini tekrar gündeme taşıdı. Zira dünyayı daha yaşanır yahut yaşanmaz hale getirenler liderlerdir. Dolayısıyla lideri, diğer insanlardan ayıran özellikler, tarih boyunca merak edilmiştir.

Çarşamba 26 Haziran 2019 02:20
HANGİ TATİL?

Haz ve hız çağı, tatil anlayışını da değiştirdi. Evde zaten giderek parsellenmiş hayatlar yaşayan aile üyeleri, birlikte zaman geçirmek yerine bireysel tatili tercih ediyor.

Çarşamba 19 Haziran 2019 02:20
ŞEHRİN EMİNİ

Yenilenecek olan İstanbul seçimi, partilerin ve liderlerin seçmen davranışını etkileme yarışına sahne oluyor. Caddelerde afişler, sosyal medya beyanları, televizyonlardaki tartışmalar, basın açıklamaları, mitingler… Yöntemler farklı olsa da amaç aynı. Seçmenin karar verme sürecini ve tercihini etkilemek.

Çarşamba 12 Haziran 2019 02:15
BAYRAM NEDİR BİLİR MİSİN?

Gelin bayramın anlam derinliğine doğru bir yolculuğa çıkalım. İnandıklarımız, akıl ettiklerimiz, davranışlarımız ve yaşadıklarımız arasında derinleşen uçurumu, bayramın coşkusuyla nasıl aşacağımıza ve bayramı nasıl hak edeceğimize odaklanalım.

Çarşamba 05 Haziran 2019 02:15
"MUTLULUK VEREN BİLGİ"

Bugün yeryüzünde fert ve toplumların en önemli isteği ve amacı mutlu olmaktır. Zira mutlu değil insanlık ailesi.

Çarşamba 29 Mayıs 2019 02:30
AZALTAN MEDENİYET

Güçlüler hiç bu kadar güçlü, zayıflar bu kadar zayıf olmamıştı. Medeniyet adına alenen parçalanan, ezilen, kaynaklarına el koyulan toplumlar, modern dünyanın gözü önünde yaşama mücadelesi veriyor.

Çarşamba 22 Mayıs 2019 02:15
YAŞAMAK YA DA YAŞATMAK

Giderek küresel bir iletişim ağına hapsolan günümüz insanı, almaya ve tüketmeye odaklanan yaşam tarzına alıştırıldığından, vermeye odaklanan yaşatma isteğini yitiriyor.

Çarşamba 15 Mayıs 2019 02:20
ORUÇ BİR PROVADIR

Kendiyle kavgalı modern insanın, bireysel yaşama derdinden kurtulması, kişisel hazlarına "dur" demesi ve vermenin engin huzurunu yaşayabilmesi için ne güzel fırsattır Ramazan ayı.

Çarşamba 08 Mayıs 2019 02:20