Vakıf Katılım web
PETROL VE DOĞAL GAZ BORU HATLARININ GELECEĞİ VAR MI?

Paris İklim Değişikliği Antlaşması hususunda sık sık yazmamızın nedeni bu anlaşma ile şimdiye kadar değişmez saydığımız yapılanmaların artık değişecek olmaları.

Pazar 05 Haziran 2016 00:00
İNSANLIĞIN YARATTIĞI TEHDİTLERDEN TABİATIN YARATACAĞI TEHDİTLERE

Dünyamız için yapılan güvenlik araştırmalarında artık oluşan ve oluşacak tehditler ikiye ayrılıyor: İnsanların yarattığı tehditler, tabiatın yarattığı tehditler.

Salı 31 Mayıs 2016 00:00
AMERİKAN DIŞ POLİTİKASI'NDA GÜVENLİK SORUNLARI VE İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ

Uluslararası sistem nedeniyle oluşan siyasal olayları, soğuk yıllarında hesaplamak ve incelemek belirgin senaryolara dayanılarak düzenli bir görüş açısından ele alınabiliyordu.

Salı 24 Mayıs 2016 00:00
DİRENİŞLİ TOPLUM YAPILANMASI

Yeni küresel incelemelerin ortaya koyduğu gerçek uluslararası ortamda meydana gelen olayların yalnızca insanlar tarafından yaratılmadığıdır.

Pazar 22 Mayıs 2016 00:00
YENİ GÜVENLİK KAVRAMLARI VE KARMAŞIK DÜŞÜNME

Uluslararası siyaseti kimlerin yönettiğini sorarsanız, anglo-sakson ülkeler diye cevap verebilirim. Açıkca ifade edersek dünyadaki siyasal, sosyal, ekonomik, teknolojik ve ekolojik gelişmeleri, yeni yaklaşımlar ve çözüm yolları ile onlar ele alıyorlar.

Salı 17 Mayıs 2016 00:00
AMERİKAN SEÇİMLERİ VE TRUMP

Amerikan Cumhuriyetçi partisinin artık başkanlığa aday olacak ismi belirlendi. Bizim gazetelerde yabancı basından etkilenerek Turmp'ın korkutucu yanı ortaya konuyor ve Trump şeytanlaştırılıyor.

Çarşamba 11 Mayıs 2016 00:00
GIDA GÜVENLİĞİ VE ORTADOĞU ÇATIŞMALARI (2)

Gıda güvenliğinin Afrika, Asya ve Ortadoğu'daki çatışmaların arkasında yatan en önemli faktörlerden biri olduğunu açıklamaya çalışmıştık. Bu yazımızda ele alınan çözüm yollarını açıklayacağız.

Perşembe 05 Mayıs 2016 00:00
GIDA GÜVENLİĞİ VE ORTADOĞU ÇATIŞMALARI

Yazının başlığını okuyunca çatışmaların gıda güvenliğiyle ne ilgisi var, denilecek. Ortadoğu'daki çatışmaları incelerken genel olarak dini ve ırksal faktörler, mezhepçilik,dış güçlerin Ortadoğu'ya karşı izledikleri politikalar göz önünde tutuluyor.

Çarşamba 04 Mayıs 2016 00:00