KISKAÇ DARALDI PKK HAVLU ATIYOR

Gerek Kandil'de gerekse de örgütün siyasi uzantısı DEM Parti içinde uzun süreden bu yana "çözüm sürecini neden bozduk?" diyen bir kanatla, "iyi yaptık, doğru yaptık" diyen kanat arasında büyük bir çekişme olduğu biliniyordu.

Pazar 17 Mart 2024 03:00
ABD İLE İLİŞKİLER, IRAK'TA PKK'YA OPERASYON VE MUHTEMEL RİSKLER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Irak'ta PKK'ya yönelik bugüne kadarki en büyük operasyonun" yapılacağı yönündeki açıklamalarının ardından Ankara ile Washington arasında yapılan müzakerelerden dikkat çekici mesajlar gelmeye başladı.

Perşembe 14 Mart 2024 03:00
IRAK'A BÜYÜK OPERASYON: YOLU, YÖNTEMİ VE ETKİLERİ

Yerel seçim tartışmalarının gölgesinde kalsa da, Irak'ta PKK'ya yönelik büyük bir operasyon hazırlığı ve tartışmaları kanımca önümüzdeki yakın dönemin önemli gündem maddelerinden birisi olacak.

Cuma 08 Mart 2024 03:00
CHP- DEM İLİŞKİLERİ, İÇ ÇEKİŞMELER, SENARYOLAR

Denilebilir ki, son çeyrek asırda başını ABD'nin çektiği batı blokunun Türkiye'de en yoğun ilgi gösterdiği iki seçim 31 Mart 2019'daki yerel seçimler ve Mayıs 2023'te yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleriydi.

Perşembe 15 Şubat 2024 00:00
TÜRK DIŞİŞLERİ TARİHİ YÜKÜ VE SORUMLULUĞU

İsrail'in Gazze'ye yönelik kural tanımaz, insanlık dışı saldırıları devam ederken Ortadoğu'da her gün bir başka yerde meydana gelen gerilimler, saldırılar, bombalamalar savaşın çevre ülkelere hatta Ortadoğu'ya yayılıp yayılmayacağı ve ötesi bunun 3. Dünya savaşına yol açıp açmayacağı tartışmalarına konu oluyor.

Çarşamba 31 Ocak 2024 03:00
SÜLEYMANİYE, KYB-PKK İŞ BİRLİĞİ VE KİRLİ PLANLAR

PKK'nın Kuzey Irak'ta, TSK üslerine yönelik saldırılarının ardından geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulu'nda bölgedeki gelişmeler konusunda açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın, "Süleymaniye'ye yönelik yaptırımlarımıza rağmen KYB, PKK'ya müzahir tutumunu değiştirmezse daha ileri tedbirler almakta tereddüt etmeyeceğiz" şeklindeki sözlerinin ardından sözler Süleymaniye'ye çevrildi.

Perşembe 25 Ocak 2024 03:00
PKK'YA KARŞI DİPLOMATİK KISKAÇ ZORUNLULUĞU

Kuzey Irak'ta Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde 22 ve 23 Aralık'ta düzenlenen iki ayrı saldırıda 12 askerin şehit olmasının ardından önceki gün aynı bölgede benzer bir saldırı oldu.

Pazartesi 15 Ocak 2024 11:10
CHP-DEM İŞ BİRLİĞİ VE İMAMOĞLU'NUN PLANI

Geçtiğimiz mayıs ayında yapılan genel ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefet kanadını temsil eden Millet İttifakı'nın beklentisi, parlamento çoğunluğunu elde etmek ve cumhurbaşkanlığını kazanmaktı.

Perşembe 11 Ocak 2024 03:00