CADDELER NEHİR OLMUŞ ÇAĞLIYOR

Adam arabasının kaputunun üzerinde durmaya çalışıyor. Araba ise müthiş hızlı bir akıntıya kapılmış gidiyor. Malını mı bırakamıyor, yoksa sele kapılacağım korkusuyla aşağıya mı atlayamıyor? Belli değil. Belki her iki duygu bir arada.

Pazartesi 07 Mayıs 2018 02:30
İMAR BARIŞINA KARŞI ÇIKAN KAYBEDER

Türkiye'de sağ ve solun mücadelesi aslında hayata kitabi bakanlar ile yaşandığı şeklinde bakanlar arasında gerçekleşiyor. Ve açıkça görülüyor ki toplumun istekleri, ihtiyaçlarını göz önüne almayanlar bu yarışı kaybediyor.

Cuma 04 Mayıs 2018 02:25
BÖYLE ZAMANDA ZOR İŞ POLİTİKA YAZMAK

Böyle zamanlarda bir gazetede siyaset içerikli herhangi bir yazı yazmak çok zor iş. Çünkü yazdığınız yazı ertesi gün okurun eline ulaşıyor. Ama siyasette her şey bir anda değişiveriyor. Ne deseniz yanlış çıkma ihtimali var anlayacağınız. Üstelik gazete televizyon gibi de değil. Söz uçuyor, yazı kalıyor. Biri hatırlatıverir, mahcup olursunuz.

Perşembe 03 Mayıs 2018 02:25
1 MAYIS'I  

Bizim çocukluğumuzda 1 Mayıs'a İşçi Bayramı denmezdi. Hatırladığım "Lale Bayramı" diye anılırdı. Eskinin az insanlı İstanbul'unda ilkokulda okuyan bizleri siyah önlüklerle toparlayıp Emirgan'a götürürlerdi laleleri görmeye. Gerçi laleler 1 Mayıs'tan daha önce açardı ama çocuk kafası arada bağlantı kuramazdı.

Çarşamba 02 Mayıs 2018 02:20
TELEVİZYONLAR BU MALİYETLERİ KALDIRAMAZ

Hangi maliyetleri demeyeceğinizi biliyorum. Dizi maliyetlerini tabii ki. Kör bir rekabet öylesine zorluyor ki televizyon sektörünü hepsi birlikte el ele tutuşup sanki uçuruma atlıyorlar. Beraberlerinde binlerce insanı da sürükleyerek.

Salı 01 Mayıs 2018 02:20
TURİZM TEKRAR YÜKSELİŞTE

Çok zor bir süreçti. On yıllar aldı. Otelleri, alt yapıyı hazırlamak. Turizm okullarından başlayarak. Sonunda başardık. Turizmde dünya liderleri arasındayız. Ancak bu sektör öylesine hassas bir sektör ki havadaki yelden huylanıyor. 

Pazartesi 30 Nisan 2018 02:35
MESELE SADECE GÜL'ÜN ADAYLIĞI DEĞİLDİ

Çünkü Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan ile bir önceki Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül karşılaştığında çıkacak sonucu herkes biliyor. Abdullah Gül dahil. O yüzden zaten herkes "Bu topa girmez" diye düşünüyordu. En azından Meral Akşener'in içinde bulunmadığı yarım bir çatı ile girmeyeceği konusunda görüş birliği vardı.

Cuma 27 Nisan 2018 02:20
SEÇİM DÖNEMİ PİYASA TİPOLOJİSİ

Artık unuttum kaç seçim gördüm. Birçoğunu da gazeteci olarak takip ettim. Şimdi size her seçim dönemi yaşananları satır satır aktaracağım. Üç aşağı, beş yukarı hepsinin olduğunu veya olacağını göreceksiniz.

Perşembe 26 Nisan 2018 02:20