YAŞLI GÖRÜNMEK

Yonca ORTAN 08 Kas 2020

Yonca ORTAN
Tüm Yazıları
Her kadın genç görünmek ister.

Her kadın genç görünmek ister. Bunun için giyimine ve kuşamına oldukça dikkat eder. Fakat bilmeden yapılan ufak stil hataları yüzünden genç görüneyim, dikkat çekeyim derken olduğundan yaşlı görünür. İlla ki bunun nedenleri vardır. Acaba kadınlar nasıl stil hatalarına düşüyor? Gelin hep birlikte bunlara bir göz atalım.

Tüvit

Bazı kumaşlar insanın daha genç ve dinamik görünmesini sağlar. Ağırbaşlı takım elbiseleri kombinlerken yaşlı görünmemeye özen göstermelisiniz. Erkek giyim tarzını tercih ederken tüvit boy Houndstooth tercih edin.

Okuma Gözlükleri

Okuma gözlükleri sizin için gerekli olabilir ama hiçbir kadın burnunun ucundaki küçük okuma gözlükleri ile genç görünmez. Zincire bağlanmış her zaman elinizin altında bulunan okuma gözlükleri çok yaşlı görünmenize neden olur. Bunun için okuma gözlüklerini seçerken daha eğlenceli ve sevimli olanları seçin. Mor renkli bir gözlük ya da kristalleri olan bir gözlük sizi daha genç gösterir.

Saçlar

Beyaz saçları seviyor olsanız dahi ve onların doğal olduğunu düşünseniz de beyaz saçlar bir kadını her zaman yaşlı gösterir. Özellikle orta yaşlara geldiğinizde mümkün olduğunca genç görünmeye çalışmalısınız. Beyaz saçlar şık olmaz ya da yakışmaz demiyorum. Pek çok kadında güzel bir tarz yaratabilir fakat sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterebilir.

Aksesuarlar

Boyuna bağlanmış bir eşarp orta yaş kadınları daha yaşlı gösterebilir. Bir ceket ve blazer sizi daha genç gösterir. Belinize hırka gibi aksesuarları bağlamayın bu kalçalarınızın daha büyük görünmesine neden olur.

Ayakkabı

Ayakkabı seçimi de sizin yaşlı ya da genç görünmenizi belirleyen faktörlerdendir. Konforlu sandaletler ve şirin ayakkabılar sizi daha genç gösterir. Ten rengi ayakkabılar daha genç işidir. Arkası açık askılı ayakkabılardan uzak durun.

Anne Kotu

Yüksek bel anne kotu ve klasik jeanlar yanlış kombinlendiğinde sizi kötü gösterebilir. Bu tarz bir pantolon giymeniz sizi yaşlı gösterecektir. Kızınızın kot sürümlerinden giymeyi deneyin. Böylece çok basit yoldan daha genç görünebilirsiniz.

Renk

Yanlış seçilen bir renk anında sizi yaşlı göstermek için yeterlidir. Özellikle saç renginizi seçerken ten renginize dikkat etmelisiniz. Teninizle uyuşmayan sizi olduğunuzdan yaşlı gösterecek renklerden uzak durun.

Yaşlı Bayan Çantası

Aksesuarların doğru seçilmesi de daha genç görünmek için önemlidir. Hala 15 sene önceki logoları taşıyan çantalardan vazgeçmelisiniz. Bu çantalar ile itici ve yaşlı görünebilirsiniz. Daha güncel çantaları seçin. Mesela sevimli crossbody bir çanta ya da eğlenceli deri bir çanta seçebilirsiniz.

Makyaja Dikkat

Cafcaflı bir allık ve ruj sizi hiç makyaj yapmadan göründüğünüz kadar yaşlı gösterebilir. Hala sizin için neyin işe yaradığından emin değilseniz yerel mağaza veya kozmetik dükkanlarına gidin ve makyajdaki son ürünleri görün. Yeni dudak boyalarını katıksız ve ışıklı olanlardan seçin. Orta yaş için en mükemmel olan makyajı seçin.

Doğru Çorap ve Ayakkabı

Sneakers çorap ve kapri sizi daha yaşlı gösterir. Bunun için köhne bir durumdan kaçının. Her zaman trend olan slip-spor ayakkabıları seçin.

Siyah Giyinmek

Siyah giyinmek her ne kadar zayıf göstermiş olsa da yaş ilerledikçe cilt az ışıldar solmaya başlar. Bundan dolayı siyah giyecek olan kadınlar canlı bir renk ile siyahi kombin etmelidir.

Doğru Sütyen Kullanın

Altı üstü bir sütyen deyip geçmemek gerekir. Büyük sütyen seçilirse göğüsler sarkmış gibi görünür. Küçük sütyen seçiminde ise sırtınızın yanından çıkan etler sizi yaşlı gösterebilir. Bunların önüne geçmek oldukça basittir. Bedeninize ve göğüs ölçülerinize uygun sütyen tercih etmelisiniz.

Boğazlı Kazak Giymek

Kış aylarının vazgeçilmez bir parçası gibi görünse de dışarıdan bakıldığında sanki kusurları kapatıyormuş hissi uyandırır. Zaten pek de modası kalmadı eskiye nazaran. Yine de ben boğazlı kazak seviyorum diyorsanız kayık yaka tercih edebilirsiniz.

Bol Giysi Giymek

Bol bir ceket veya bol kalçanızı örtüyor diye giydiğiniz bol tişört sizi yaşlı gösterebilir. Bunun yerine belinizde biten ceketler ve çok dar olmayan elbiseler sizi hem şık hem de fit gösterebilir.

Yanlış Aksesuar Seçimi

Kıyafete uygun çanta olsun isterseniz sonra çantaya uygun ayakkabı bulmaya çalışırsınız. Artık böyle kombin yapan kadın pek kalmadı. Aksesuar konusunda kendinizi özgür bırakın uyum içinde olacak diye bir kural yok. Özgür tarzınızı ortaya koyabilirsiniz.