YANLIŞLAR - DOĞRULAR

Yonca ORTAN 18 Mar 2018

Yonca ORTAN
Tüm Yazıları
İnsanlar oldum olası duyduklarına inanma eğilimindedirler. Sonradan inandıkları gerçeklerin yanlış olduklarını anlayınca bazen üzülür bazen de sevinirler.

Bu yazım sizleri hem sevindirecek hem de üzebilecek çünkü gerçekler hem tatlıdır hem de acı!

Modada ve kişisel bakımımızda hep birbirimizden görür duyar ve uygularız. Böylece de bir kişinin yanlışı gün gelir bin kişinin doğrusu oluverir. Şimdi doğru bildiğimiz ve yanıldığımız yanlışlarımıza bir göz atalım.

Modada doğru bilinen yanlışlar

Kural 1: Kışın beyaz giyilir

Yıkılan kural: Kışın beyaz giyilmez

Kışın beyaz giyilmez kuralı çoktandır tarihe karıştı, sonbahar-kış sezonunda beyaz ve beyazın tonlarıyla oluşturulan şık kombinler kışı bembeyaz karşılayacağımızı işaret ediyor. 

Kural 2: Pastel renkler sadece yaz için değildir

Yıkılan kural: Pastel renkler yaz içindir

Pastel renkler hep yazı çağrıştırır ancak yeni sezonda kışın kasvetli havasını kıran soft tonlar içimizi açacak gibi. Pastelin en şık tonlarını kış gardırobunuza uyarlayın.

Kural 3: Desenler karıştırılır

Yıkılan kural: Desenler karıştırılmaz

Desenlerin kontrast şıklığı birkaç sezondur desen uyumunu ortadan kaldırdı. Çılgın desenler yeni sezonda da birbirleriyle karıştırılıyor.

Kural 4: Denim denimle kombinlenir

Yıkılan kural: Denimle denim giyilmez

Denim parçaları kombinlemek zor gelse de jean pantolonla kombinlenen denim gömlekleri görmeye alıştık. Artık kaçış yok, denemekte fayda var.

Kural 5: Yaşa göre giyinilmez

Yıkılan kural: Yaşınıza göre giyinin

Yaşa göre giyinmek, kendini bu şekilde ifade etmek yıkılmaz bir kural olsa da artık olgun kadınlar ve genç kızlar aynı kıyafetlerle arzı endam eder oldu. Bu kuralı doğru şekilde yıkmak isteyenlere tavsiyemiz; klasik kıyafetler yerine yeni tarzlarla buluşmaya açık olmaları.

Kural 6: Feminen ince elbiseler kalın trikolarla tamamlanır

Yıkılan kural: İnceyi kalınla tamamlama

Feminen detaylarla sert çizgilerin buluşması önümüzdeki günlerde dikkatimizi çekecek. Elegan bir elbisenin üzerine şık bir ceket giymek artık sıkıcı bir moda kuralı. Yeni sezonda feminen ve hanım hanımcık elbiselerle kalın trikolar buluşuyor. Zıtları birleştirin.

Kural 7: Siyahla lacivert giyilir

Yıkılan kural: Siyahla lacivert giyilmez

Siyah ve lacivert kombinlenmez diyenler yeni sezona göz atmalı. 2012 sonbahar kış sezonunda gördüğümüz en şık kombinlerde siyah ve laciverdin müthiş uyumu göze çarpıyor. Böylece bir kuralı daha yıkmış oluyoruz.

Kural 8: Deri her yere her şekilde giyilir

Yıkılan kural: Deri, mont ya da ceket olarak kışın giyilir

Deri giymek artık sadece motor tutkunlarının tekelinde değil. Yazın bile görmeye alıştığımız deri kumaşlar tabii ki kışın da tüm asaletiyle karşımızda. Deri ceketler, elbiseler, etekler, pantolonlar, botlar, ayakkabılar yeni sezonda deri şıklığı her parçada hissediliyor.

Kişisel bakımda doğru bilinen yanlışlar

1. Yağlı cilt tipiniz varsa nemlendirici kullanmamalısınız – YANLIŞ

Cildinizin yağlı olması, en üstteki cilt dokusu ile alakalıdır. Yağlı cilt tipleri, daha çok sebum üretir ve parlamaya neden olur. Bunu engellemek için temizleme, tonikleme ve nemlendirme ürünleri kullanmalısınız. Evet, nemlendiricileri asla ihmal etmeyin. Çünkü, nemlendirici sürmediğinizde karşınıza iki problem çıkacak: İlki, cildiniz nem sağlamak için daha çok sebum üretecek ve daha yağlı bir cilt görünümü oluşacak. İkincisi ise, nemlendiriciden yoksun kalan cilt alt tabakalarında kurumaya başlayacak. İnsanlar yüzünüze bakarken yorgun ya da hasta olduğunuzu düşünmesin. Nemlendiriciden vazgeçmeyin…

2. Güneş ürünleri sadece yazın kullanılır. – YANLIŞ

Güneş her gün doğar, o zaman her gün sizi güneşin ultraviyole ışınlarından koruyacak ürünler kullanmalısınız. Sadece, yazın ve kışın kullandığınız ürünün, koruma derecesi değişir. Güneşten daima korunmakta fayda var.

3. Saç maskeleri saçlar için yeterli besini sağlar. – YANLIŞ

Saçlarınıza maske yapmak onların parlaklıklarını ve görünümlerini iyi yönde etkiler. Ama sadece maske, şampuan ve krem yeterli değildir. Saçlarınızın dökülmesine mani olmak, parlaklıklarını arttırmak ve kırılmalarını engellemek için vitamin yönünden zengin gıdalarla beslenmelisiniz. B ve Omega’lar sofranızdan eksik olmasın.

4. İstenmeyen tüylerden kurtulduktan sonra hemen duş alınmalıdır. – YANLIŞ

İstenmeyen tüyler… Adı üstünde, istenmiyorlar işte… Hepimizin ortak sorunu. Sizi çok iyi anlıyoruz. İstenmeyen tüylerinizden ağda ya da epilasyon cihazı ile kurtulduktan sonra hemen duş almanız önerilmez. Gözeneklerinizin doğal haline dönmesi için 2 saat gibi kısa bir süre beklemeye var mısınız? Hatta cildinize güzelce nemlendirici bir yağ sürer beklerseniz daha iyi olur. Sonra mis gibi bacaklara birbirinden güzel çorapları giyme zamanı gelsin…

5. Dişlerimi her gün fırçalıyorum. – DOĞRU AMA EKSİK

Dişler, güzelliğimizin önemli bir parçası. Gülümserken onlara bolca ihtiyacımız oluyor. Dişlerinizin sadece görünen kısmı değil, görünmeyen kısımları için de özenli olmak gerek. Dişlerinizi fırçalamaya ek olarak, diş ipi ve temizleyici gargaralar da kullanın.

6. Parfüm cilde değil kıyafete sıkılır. – YANLIŞ

Parfümler cildinize uygulanmalı. Bu çok net. Evet kıyafetlerinize sıkarsanız kıyafetleriniz uzun süre güzel kokar. Ama parfüm, cildinize sıkılmalı ve doğru kokuyu vermelidir. Bu sebeple daima onaylı ve iyi parfüm kullanmakta fayda var. Böylece teninizin tahriş olması ve başka sorunları ötelemiş olursunuz.

7. İç çamaşırı insanı sımsıkı sarmalıdır. – YANLIŞ

İç çamaşırlarınız sizi sıkıyorsa bir şeyler yanlış gidiyor demektir. İyi bir külot ve sutyen insanı asla sıkmamalı, varlığı yokluğu belli olmamalıdır. İç çamaşırınız sıkıyorsa, hatalı beden tercihi yapmış olabilirsiniz. Kan dolaşımı ve günlük rahatınız için her zaman kendi bedeninizde iç giyim almanızda fayda var.

 

Kaynak: Net Moda, Moda Hayatımda