​…VE BAKANLAR KURULU DEĞİŞTİ

İlnur ÇEVİK 20 Tem 2017

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım sonunda bekleneni yaptılar ve ülke yönetiminde gerekli köklü değişiklikler için düğmeye bastılar.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım sonunda bekleneni yaptılar ve ülke yönetiminde gerekli köklü değişiklikler için düğmeye bastılar.

İlk adım parti yönetiminde yapıldı ama esas değişiklik bakanlar kurulunda beklenenin de üzerinde yapılan geniş kapsamlı değişiklikler. Altı bakan gitti, altı yeni bakan geldi ve beş bakanın yerleri değişti.

Bundan sonra sıra parti teşkilatı ve belediyelere gelecek…

AK Parti referandumda kıl payı kabul edilen anayasa değişiklerinden sonra ciddi bir silkiniş içine gireceğini partinin yeniden başına geçen cumhurbaşkanımız açık bir şekilde söylemişti…

Yani 2019 yerel seçimlerinden, genel seçimlerden ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce AK Parti’nin bazı kayıplarını geri alması ve kitleleri yeniden yanına çekmesi gerekiyor… Bunu da hükümetin performansı ile, belediyelerin performansları ile yapabilecek.

Başbakan yardımcıları Mehmet Şimşek dışında tamamen değişti. Başbakan yardımcıları yalnız çeşitli devlet kuruluşlarından sorumlu olmuyorlar aynı zamanda yürütmede de çok önemli roller oynuyorlar… Yani cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın gerçek aksiyon adamları oluyorlar. 2019’dan sonra kurulacak cumhurbaşkanlığı sistemi düzeninde işte bu aksiyon adamlarına çok iş düşecek ve bu yüzden yapılan bu değişiklik önemli…

Bekir Bozdağ ve Recep Akdağ gibi şahsiyetler hem çok çalışkan hem de çok dinamik yöneticiler. Bu bakan yardımcıları ve başbakanımız artık bazı yükleri cumhurbaşkanımızın sırtından almaları lazım ve bu değişikler bunu sağlayabilir…

Bakanlar kurulunda yapılan değişiklik bir başlangıç… Şimdi başka alanlarda da yapılacak değişikliklerle 2019 seçimlerine hem cumhurbaşkanımız hem de AK Parti daha güçlü bir şekilde girecek.