VALERİEN'İN İZLERİ!

Mustafa YAŞAR 31 Eki 2022

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Beşiktaş, son 6 maçından 1 galibiyet çıkarınca Valerien Ismael ile yollar ayrıldı ve siyah-beyazlılarda ikinci Şenol Güneş dönemi başladı.

Beşiktaş, son 6 maçından 1 galibiyet çıkarınca Valerien Ismael ile yollar ayrıldı ve siyah-beyazlılarda ikinci Şenol Güneş dönemi başladı.

Maç öncesi çiçeklerle karşılanan ve Beşiktaş ile 200. resmi maçına çıkan Güneş’e taraftarlar büyük sevgi gösterisinde bulundu.

Ümraniyespor ise bu sezon yükseldiği Süper Ligde oynadığı 10 maç sonrası galip gelemeyen tek takım olarak çıktı Kartal'ın karşısına.

Atak başladığı karşılaşmanın hemen başında (5.dakika) penaltıdan Cenk Tosun’un attığı golle öne geçen siyah-beyazlılar, sonrasında düşen temposuna, bocalayan görüntüsüne rağmen Weghorst ile farkı ikiye çıkardı.

İlk 45 dakikada topla daha çok oynayan konuk takımın kaleye çektiği ilk isabetli şutunda golü bulmasında Beşiktaş defansının başta Masuaku olmak üzere dağınıklığı kadar Del Valle’nin becerisi de tartışılmazdı.

Şenol Güneş ikinci yarıya üç değişiklikle başlarken siyah-beyazlılar genç Tayyip Talha’nın golüyle yeniden 2 farklı üstünlüğü ele geçirdi ancak Ümraniyespor’un da belli ki durmaya niyeti yoktu.

Cenk’in rakibine bariz faul yaparak attığı ve maçın hakeminin VAR incelemesine rağmen geçerli saydığı 4’üncü gol ise bana göre iptal edilmeliydi.

Gelelim sözün özüne.

Beşiktaş, Şenol Güneş ile çıktığı maçın öncesinde zaten kağıt üzerinde favoriydi ve kazandı.

Ancak şu da bir gerçek ki; Valerien Ismael’in kötü izleri takım üzerinde hala hakimdi.

Siyah-beyazlılar haftaya Galatasaray karşısına bu izleri yok etmeden çıkarsa onlar için hayal kırıklığı kaçınılmaz olur.