UNUTMAK YOK!

Aslı SERTDEMİR 03 Şub 2018

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Elim, kalemim, beynim gündemde bu kadar ciddi ve can sıkan görüntüler varken ne iki kadın gürültüsünü ne de başka başka magazinsel haberler yazmak istiyor.

“Türkiye'nin sınır içi ve sınır dışı güvenliği için başlatılan Zeytin Dalı Harekâtı'nda, TSK'dan harekâtla ilgili yapılan son açıklamada 712 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Burseya Dağı'nın ele geçirildi. Başka bir kritik nokta olan Darmık Dağı'nda sekiz ayrı nokta bugün de Türk savaş uçakları tarafından vuruldu. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu birlikleri Afrin'deki Bak Ubasi köyünü de terör örgütünden temizledi.’’ (Yazımı yazdığım tarih itibari ile edindiğim son bilgi)

Mesela, bunu yazmak istiyorum. Unutmayalım şehitlerimizi. Unutmayalım orada ki Mehmetçiklerimizi. Unutmayalım onlara dua etmeyi. Tamam hayat devam ediyor hepimize. Belki günlük rutin hayatlarımızda hiçbir şey de değişmedi, ben dahil. Bunun için şükran duyacağımız insanları unutmamalı. Geçen hafta da köşem de yine konu Afrin’di. Bu hafta da aynı. Mehmetçiklerimiz bizim buradaki hayatımızı hiçbir değişiklik yapmadan sürdürmemizi sağlarken diğer bir taraftan teröristlerden temizlenen toprakları da normal yaşamlarına kavuşturuyor.

Geçtiğimiz günler de sosyal medyada karşılaşıp paylaştığım bir fotoğraf var. Fotoğraf da askerlerimiz, çatışmalardan uzaklaşan köylülerin hayvanlarını korumak için kapattıkları ağılların ve ahırların kapılarını açıp hayvanları besliyorlar. Askerimiz sivil halka zarar vermek şöyle dursun, hayvanlara bile zarar vermemek için büyük bir özen, itina gösterip yardım ediyor.

Köyüne dönerken Ayşe teyze, eline aldığı beyaz bez parçasını sallarken, gözyaşlarını tutamadı. Beş çocuğu ile traktör kasasında döndüğü köyünde, askerleri alınlarından öperek kardeşlik ve birlik mesajları da verdi. ‘’Allah Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan’dan razı olsun’’ diyen Ayşe Mamut teyzemiz en güzel örneklerden.

Ordumuzun bir örnek hareketini daha okudum. Türk Silahlı Kuvvetleri Afrin’e havadan bildiri dağıttı. Üç ayrı dilde Besmele ile başlayan bildiride ‘’Afrin Afrinlilerindir’’ yazıyordu. Halkı teröristlere karşı birlik ve beraberliğe çağırdılar. Bu bildiri tüm dünyaya Türk Ordusunun sınırlarımızdaki harekettin amacını anlatan da bir bildiriydi aslında.

Unutmamalıyız çok büyük ve özenle buradaki huzurumuz için orada zorluk çeken vatan evlatlarını. Unutmayan ve her gün haberleri can kulağı ile dinleyen çok insan var elbet. Birçok ünlü isminde gündeminde sosyal medya ve basın aracılığı ile verdiği mesajlar da gözümden kaçmadı. Sevgili Ebru Yaşar Instagram sayfasında “Vatan uğruna şehit olanlar, hakkınız ne bu Dünya’da ne de öteki Dünya’da ödenmez. Nur için de yat şehidim.’’ İlk şehit haberimize, bu tüyleri diken diken eden cümleleri yazmış.

Oktay Kaynarca "Bazı zamanlar vardır ki bela gelir kapının önüne oturur. Sen korkup kapıyı açmadan içerde oturursan o belanın bir sonraki adımı, kapıyı kırıp gelip evin ortasına oturmak olacaktır. Tabii ki SAVAŞA HAYIR ama Vatanımıza, Milletimize, Ulusal Egemenliğimize dair bir tehlike baş gösterdiğinde bütün dünya görmeli ve bilmelidir ki bu memleketin bütün çocukları Türk Silahlı Kuvvetlerinin Askeridir ve işte böyle gülerek giderler gitmeleri gereken her yere. Şanlı zaferlerle gülerek dönün aslanlarımız..." Sıla; "Günler zor geçiyor. Afrin’deki şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Bölgedeki Mehmetçiklerimizin de sağ salim vatanımıza dönmesi için dua ediyorum." Hülya Koçyiğit; "Evlatlarım sağ salim dönmeniz için bütün kalbimle dua ediyorum. Allah yardımcımız olsun."  Şahan Gökbakar; "Ana kuzuları, yiğitler ülkelerinden uzakta bir bataklıkta savaşıyor, çarpışıyor. Allah yardımcıları olsun. Allah ailelerine ve sevenlerine sabır ihsan eylesin. Gözünü kırpmadan görev yapan tüm askerlerimizi Allah korusun. Her türlü savaşı, terörü ve bu Dünya’da ki tüm kötülükleri ve kötüleri lanetliyorum..."  Sibel Can; "Türk Ordusunun Şanlı Askerleri. Allah yar ve yardımcınız olsun" Sadece sanat camiası değil, spor camiamızdan da mesajlar vardı. En dikkat çekenlerinden biri bana göre Konyaspor futbolcularının yerli ve yabancı ayırt etmeksizin yaptıkları klipti. Bu videoyu izlemenizi tavsiye ederim. Ben çok duygulandım.

İşin aslı astarı mı? Güncel mevzu ve gereksiz uzatılan haber olmayan ama önemli bir habermiş gibi gündemi meşgul eden her konunun uzatılmasını böyle bir dönemde saçma buluyorum. Evet hayatlar ve hayatım da devam ediyor. Ama bu operasyon devam ettiği sürece dualarımızı eksik etmeyip bunu sağlayanları da unutmamalıyız.