​ÜLKEMİZİ TEMSİL EDİYORUZ

Neşe BERBER 03 Eki 2017

Neşe BERBER
Tüm Yazıları
Siyasi yaşamına 1994 yılında Refah Partisi Kazan Gençlik Kolları Başkanı olarak başlayan Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Fazilet Partisi ve daha sonra da AK Parti kurucu ilçe başkanlıkları görevlerini yürüttü. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e danışmanlık görevinde de bulunan Ertürk, 2004'te yapılan yerel seçimlerde, 34 yaşında "Türkiye'nin en genç belediye başkanı" unvanını aldı. 2004, 2009 ve 2014 yıllarında yapılan yerel seçimlerde üst üste üç defa belediye başkanı seçilerek Kahramankazan'ın üç dönemdir belediye başkanı.

Kahramankazan spora verdiği destek ile bocce takımı kurmuş. Türkiye’de çok bilinmeyen bir spor olan bocce aslında çok yabancı olduğumuz bir spor değil. Demir toplarla oynanan oyun Avrupa’da çok iyi bilinen bir spor.  23-26 Haziran tarihleri arasında Slovenya'nın Ljubljana şehrinde düzenlenen Avrupa Kadınlar Bocce Kulüpler Şampiyonası'nda tarihi bir başarıya imza atmışlar. Şampiyonayı üçüncü olarak tamamlayan Kahramankazan Belediyespor, bu alanda ülkemize ilk kez madalya kazandıran kulüp olmuş. Tabiki böyle başarılı bir takımın oyuncularının isimlerini yazmak gerekir. Antrenörler Özay Gürsoy ve Mehmet Yönal ile sporcular Pınar Demir, Necla Şahin, Neşe Şahin, İnci Ece Öztürk, Buket Öztürk ve Öznur Bilgili. Çeyrek finalde Monako karşısında net bir skorla galip gelen takım, yarı finalde ise dünya şampiyonu sporculardan kurulu Fransa ekibi Saint Vulbas'a oyun kaybederek, Avrupa 3'üncüsü oldu. Sporu destekleyen ve beşbin sporcu yetiştiren Kahramankazan'a gidip bocce oynamadan gelmek olmazdı. Başkan Lokman Ertürk ile röportajımızı bocce salonunda gerçekleştirirken hem de oyunu bilmediğim için lisanslı bocce oyuncusu olan Ertürk’ten küçük bir kurs alarak birlikte minik bir oyun oynadık.  Başkan Ertürk ile Kahramankazan ile ilgili projelerini spora olan desteğini YeniBirlik için konuştuk.

Boccede Türkiye'ye ilk madalya Kahramankazan Belediyespor kazandırdı.. Neler söylemek istersiniz?

Kahramankazan Belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz. Türkiye’deki ilk müstakil bocce tesisleri ilçemizde kuruldu. Türkiye'de bocce sporunun ve bocce milli takımının bel kemiğini oluşturuyoruz. Yetiştirdiğimiz sporcular yalnızca ilçemizi değil, bocce milli takımında ülkemizi de temsil ediyor. Türkiye'yi, Avrupa Kulüpler Şampiyonası'nda temsil eden Kahramankazan Belediyespor  Bocce Takımı, Avrupa 3'üncüsü olarak bir ilke imza attı. Kahramankazan Belediyespor bu alanda Türkiye'ye ilk kez madalya kazanan kulüp olma başarısını da gösterdi. Türkiye'ye ve Kahramankazan'a böylesine önemli bir başarıyı kazandıran takımımızı canı gönülden tebrik ediyorum.  Bu başarı çıtasını gelecek senelerde daha da yukarı taşımak istiyoruz.

Kahramankazan’ın çehresini değiştirecek projeleriniz var, bunlardan bahsedelim biraz mesela Ova Çayı projenizde durum ne?

Kahramankazan Belediyesi ve DSİ iş birliği ile yapımı sürdürülen Ova Çayı Rekreasyon Alanı Projesi devam ediyor. Ova Çayı Projesi Rekreasyon Alanı Projesi’nin Kahramankazan ve Ankara için önemli bir rekreasyon alanı projesi Ova Çayı Projesi’nin Ankara’ya ve Kahramankazan’a layık bir proje olacak. Proje bittiğinde Ankara'mızın güzelliğine güzellik katacak ve çehresini değiştirecek bir rekreasyon alanına kavuşmuş olacağız. İç turizmi canlandıracak bir proje. Alan büyük üç yıl içerisinde projeyi bitirmeyi düşünüyoruz.

Bakan Eroğlu talimat vermişti..

Ova Çayı Rekreasyon Alanı Projesi’ne verdiği destek ve katkıdan dolayı Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na teşekkür ediyorum. Bakan Eroğlu, FETÖ darbe girişiminin engellenmesinde 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan’a yaptığı taziye ziyaretinde, bürokratlarına Ova Çayı Rekreasyon Alanı çalışmasının tamamlanması talimatını vermişti. 

Kahramankazan-Esenboğa arasına yeni yol yapılacak..

Kahramankazan-Ankara ve Kahramankazan-Esenboğa yollarının yapım projesinin müjdesini Başbakanımız Binali Yıldırım ilçemize geldiğinde verdi. Bu projeler ilçemizi uçuracak projeler, bizlerden hiçbir zaman desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım ile Bakanımız Ahmet Arslan’a ilçemiz adına sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Kahramankazan’da mültecilere destek veriyorsunuz.. Nasıl bir çalışma içindesiniz?

İlçemizde mültecilere yönelik yaptığımız çalışmalar yerel yönetimler alanında dünyaya örnek teşkil edecek boyutta. İlçemizde Suriyelilerin çoğunlukta olduğu binin üzerinde mülteci bulunuyor. Biz onları mülteci olarak değil, kardeşlerimiz olarak görüyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın gösterdiği yolda, onlar için elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye’ye uyum sağlamaları için elimizden geleni yaparken, ülkelerindeki savaşın bir an önce biterek vatanlarına kavuşmaları için dua ediyoruz.

"Bir başka başarı da basketbol takımımızdan"

Kahramankazan Belediyespor U13 Kız Basketbol Takımı, Basketbol Federasyonu tarafından Samsun’da düzenlenen U13 Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi oldu. Şampiyonaya Ankara Şampiyonu olarak katılan takım turnuvada başkenti temsil etti. Çeyrek finalde Galatasaray’ı 38-27 mağlup eden Kahramankazan Belediyesipor, yarı finalde ise Beşiktaş’ı 50-37’lik skorla mağlup etmeyi başardı. Finalde ise Fenerbahçe ile karşılaştı.

Satıkadın Kentsel Dönüşüm Projesi

"Kahramankazan’ın çehresini değiştirecek olan Satıkadın Kentsel Dönüşüm Projesi, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu proje ile Türkiye’nin parlayan yıldızı Kahramankazan’a yakışan modern ve çağdaş yapılar ve alanlar kazandıracağız. Yaptığı çalışmalarla Türkiye’ye örnek olan Kahramankazan Belediyesi, kentsel dönüşüm alanında da örnek olacak."

52 hektar, 1000 bağımsız bölüm

"Bu yeni projeyle ilçemizin çehresi değişecek. 52 hektarlık bir alanı kapsayan bölgede 1000 adet bağımsız bölüm bulunuyor. Bu bağımsız bölümlerin çoğunluğunu işyerleri ve konutlar oluşturuyor. Bu alanda ilk olarak imar planı ve projelendirme işlemi yapılacak. Böylece burada inşa edilecek yeni yaşam ve ticaret alanlarının projesi oluşturulacak. Daha sonra kıymet takdiri yapılarak, hak sahipleriyle anlaşma sağlanacak. Hak sahiplerine, yeni proje kapsamında yine ev ya da işyerlerinin bulunduğu bölgelerde daire ya da dükkânları verilecek. Ayrıca proje kapsamında ev ya da işyerlerini boşaltmak zorunda kalacak olan hak sahiplerine kanun belirlediği ölçülerde kira yardımı da yapılacak. Satıkadın Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında bölgede modern ve lüks konutlar, ticaret merkezleri, yaşam alanları, rekreasyon alanları, park ve bahçeler yapılacak. Böylece Kahramankazan şehir merkezinin çehresi değişerek daha modern bir görünüme kavuşacak."

 "Kimse mağdur olmayacak"

" Projenin yapılacağı bu bölge, ilçemiz ticaret ve yaya trafiğinin kalbi konumunda olan bir bölge. Ancak buralarda eski yapılar, dar yollar ve ömrünü tamamlamış binalar bulunuyor. Bu proje ile burada Türkiye’nin parlayan yıldızı Kahramankazan’a yakışan modern ve çağdaş yapılar ve alanlar oluşturacağız. Buralarda yaşayan kardeşlerimiz proje sonrasında yine buralarda daha modern ve lüks konutlarda yaşamaya devam edecekler. Kimse mağdur olmayacak. Yerel yönetimler alanında yaptığı çalışmalarla Türkiye’ye örnek olan Kahramankazan Belediyesi, yapacağı kentsel dönüşüm projesiyle bu alanda yine örnek olacak. Bu proje, ilçemizin silüetini, çehresini değiştirecek. Kahramankazanımızı dünyadaki emsalleri gibi modern bir görünüme kavuşturacak.

Kahramankazan’da yaşama tutunanlar

8 çocuğuyla birlikte Kahramankazan’da yaşayan 37 yaşındaki Seita Alturkey de bu mültecilerden biri. Kocası Suriye’nin Rakka kentinde DEAŞ tarafından öldürülen Seita, çocuklarını da yanına alarak önce Şanlıurfa’ya oradan da Kahramankazan’a geliyor. Seita en küçük kızı 3 yaşındaki Cevahir’i de Kahramankazan’da dünyaya getiriyor. Belediye yardım ekipleri zor şartlar altında yaşayan Seita ve çocuklarına tüm imkanlarını seferber ederek yardım ediyor. Seita ve çocuklarını kaldıkları harabe şeklindeki gecekondudan bir apartman dairesine yerleştiren ekipler, benzer şekilde ilçedeki birçok mülteci aileye yardım ediyor. Ekipler, Seita’nın ikiz olan oğulları 21 yaşındaki Majed ve Khalid’in özel bir şirkette işe yerleşmesini de sağladı. Ailenin yaşları 4 ila 15 arasında değişen çocukları Hamid, Sultan, Gufran, Awatıf, Aswhak ve Cevahir’den ise okul çağındakiler ilçedeki okullarda eğitim görüyor.