ÜÇ BÜYÜK ŞEHRİN SPORDAKİ PATRONLARI

Mehmet Zeki KUTLU
Tüm Yazıları
Geçmiş dönemde yapılan yanlış atamaların bedelleri ve tahribatları oluşan kayıp nesille birlikte on yıllarca sürmektedir.

Şehirlerde sporun gerçek patronu Gençlik ve Spor İl Müdürleridir. Son dönemde büyükşehir belediyelerinin bünyesinde açılan Gençlik ve Spor Daire Başkanlıkları aktif olsalar dahi, resmi olarak emniyet ve sağlık tedbirleri ile federasyon faaliyetlerinde karar mercii taşra teşkilatı olan Gençlik ve Spor il Müdürlükleridir. Bu müdürlüğün diğer kamu kuruluşu ve kulüpler ile yapacağı koordineli çalışmalar ülke sporunun başarısına direkt etkisi vardır.

Geçmiş dönemde yapılan yanlış atamaların bedelleri ve tahribatları oluşan kayıp nesille birlikte on yıllarca sürmektedir. Spordan gelmiş ve spor eğitimi almış yöneticilerin sahada olması lazımken maalesef liyakatsiz yöneticiler yüzünden bir devir kaybedildi.

Yeni atamalar umut verici. Yeni atamalar güzel bir gelecek vadediyor spor için…

Hocaların hocası Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu uzun süre görev yaptığı Antalya ilinden Türkiye’nin en büyük ili İstanbul’a atandı. Spor geçmişi ve yöneticilik kariyeri tartışılmaz olan hocamızın spor teşkilatında çıtayı epeyce yukarıya çektiği de ortada. İstanbul için büyük bir kazanç oldu bu.

Ankara İl Müdürümüz Mustafa Çelik’i okul yıllarından tanırım. Daha biz üniversite öğrencisiyken yaklaşımı ve liderlik özelliğiyle derslerde verimliliği arttırabilecek kabiliyette ve notlarında da en başarılımızdı. Sinop ve Rize deneyiminde gençlerin ve sporcuların manevi babası olan Çelik, Ankara’da da başarılı hizmetlere imza atacaktır.

Bir diğer büyük bir ilimiz olan İzmir’e de geçen hafta atanan Murat Eskici Müdürümüzün bir de veda yazısı oldu. Kısaca: “Gençliğe sahip çıkmanın geleceğe sahip çıkmak” olduğu bilinciyle, milli ve manevi değerleriyle yetişmiş bir gençliğin inşası için durmadan, yorulmadan “gençliğin abisi” olarak çalışmaya gayret ettik.” diyen ve Kayseri’yi “bisiklet şehri ve spor turizmi merkezi” haline getiren çabasının İzmir’de de devam edeceğinden hiç şüphem yok. 

Spor yöneticisi, akademisyeni olarak bunu rahatlıkla söyleyebilirim ki gençlik ve spor alanında üç büyük şehir emin ellerde. Birikim, tecrübe ve başarılarıyla ülkeye örnek olacaklarından hiç şüphem yok.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın son dönemde yaptığı atamalarda ki hakkaniyet sahaya yansıyacak ve ülke başarımızı spor alanında yükseltecektir.

Ben her üç müdürümüze de başarılar diliyorum.