​TÜRKLER FRANSA YOLCUSU

Yıldıray GÖKKAYA
Tüm Yazıları
MIPIM Gayrimenkul Fuarı Türk gayrimenkul sektörünün uzun zamandır kendisini dışarıya anlatmak için en iyi şekilde kullandığı uluslararası platform.

MIPIM Gayrimenkul Fuarı Türk gayrimenkul sektörünün uzun zamandır kendisini dışarıya anlatmak için en iyi şekilde kullandığı uluslararası platform. Bu yıl 13-16 Mart 2018 tarihlerinde gerçekleştiriliyor. Fransa'nın Cannes kentinde düzenlenen fuara sektör yine iddialı bir şekilde hazırlanıyor. Fuara Türkiye'nin bu yıl 1.600 metrekarede 250 kuruluş ve 700'e yakın kişi ile çıkarma yapması planlanıyor. MIPIM 2018'de 500'e yakın şehir ve ilçe temsil edilecek. Balıkesir, Gaziantep, Hatay, İstanbul ve Beyoğlu'nun dünya çapındaki projeleriyle ilgi odağı olması bekleniyor.

 

Fuarın bu yılki önemini en iyi özetleyen cümleler, Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı Avi Alkaş'tan geldi.

 

Avi Alkaş, "Dünyada artık yeni bir oyun kuruluyor ve bu oyunun yaratacağı yeni düzen, kademeli olarak önce 2030'da, takiben 2050'de net bir şekilde ortaya çıkacak. Türkiye şehirleriyle, gayrimenkul şirketleriyle bu yeni dünya oyununda sadece oyuncu değil oyun kurucu olarak yer alacaktır. MIPIM de bu iddianın ortaya konulacağı en doğru platformlardan biri" dedi. 

Fuarın bir diğer önemli bilgisi de İstanbul'un tanıtımına yönelik olan kısmı. İstanbul Ticaret Odası (İT0) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Dursun Topçu, ITO'nun 2014 yılında ilk kez katıldığı MIPIM'de, 2016'da 300, 2017'de 685 metrekarelik İstanbul Gayrimenkul Çadırı ile yer aldıklarını belirtti. Tanıtım çadırı bu yıl Paris ve Londra Çadırları arasında 685 metrekarelik büyüklüğüyle yer alacak. Yani İstanbul uluslararası alandaki rekabette her şeye rağmen bir adım bile geri adım atmıyor. 

Özetle Türkler Fransa yolcusu, sektör dünyaya Türkiye'de pazarın ne kadar güçlü olduğunu projeleriyle ortaya koymaya hazırlanıyor.