TÜRKİYE KAZAN DÜNYA ATEŞ OLURKEN ASKER VE POLİS "İN" OLDU

Yaşar İÇEN 14 Tem 2019

Yaşar İÇEN
Tüm Yazıları
Perşembe günü ne demiştik; 'Taşlar birer birer dökülmeye başladı! Devamı daha da şiddetli boyutta gelecek bekleyin..'

Akdeniz ısınma sürecini bitirdi ve resmen fokurduyor! Topla tüfekle sondaj çalışmaları yapılıyor! Bu fokurdama eşliğinde S400 teslimatı kısmi olarak gerçekleşti. ABD ve AB bu durumda ne diyecek, ne yapacak, ne isteyecek önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Avrupa’nın göbeğinde tüm dünyanın görmezden geldiği hatta Hollanda’nın göz yumduğu Srebrenitsa Katliamı’nın yıldönümünü andığımız şu günlerde AB’den hiç şaşırmadığımız bir açıklama geldi; ‘Türkiye Akdeniz’den çıkmazsa ciddi yaptırımlar gelebilir’ diye. Avrupa’nın göbeğinde insanlar katledilirken AB hangi yaptırımları uygulamıştı? Tabi ki ‘Hiç’.

Türkiye çok büyük kıskaçta! İster yanlış politikalar deyin, ister hırs ve egodan önümüzdeki uçurumları göremedik deyin, isterse de yapılan planlar ters tepti deyin... Yada tüm hepsi!

Abartmıyorum, Türkiye hem içte hem de dışta Kurtuluş Mücadelesi veriyor! Genç yaşlı herkes şaşkın. Daha öncesine dair böyle süreçleri hatırlayan yok!
Kim kime dum duma bir halde ülkenin her santimi adeta baskılanmaya çalışılıyor. Evine erzak yığanlar bile var!

Kıbrıs ve Akdeniz üzerinden elimiz çekilmeye çalışılırken KKTC’nin Türkiye’den kopması için büyük bir çalışma uzun zamandır yürütülüyor.11 yıl önce ve sonrasında gerçekleştirdiğim Kıbrıs ziyaretlerimde sokaklar bu durumu fazlasıyla fısıldıyordu kulağıma! Şu cümleyi yazın demiştim taaa o zamandan; ‘KKTC ile Türkiye’nin yolunu ayırma mevzusu ilerleyen yıllarda karşımıza çıkacak...’
Ve tabi ki İran! Kendi ülkesinde teröristleri idam eden İran dışarıda besliyor. İran’ın PKK’yı aleni ele geçirmesiyle güney sınır ötemizde sıkıntılı günler bizi bekliyor...
Yine İran’ın Şii Türkmen kitlesini kendi yanına alması. Bu kitle içerisinde Şii olmayan Türkmenler de var haberimiz ola. Gönül kıblesi Türkiye olan Sünni Türkmenler bölgede yalnız ve yönsüz kaldı. İlerleyen süreçte o kesimden de çatırdama sesleri gelecektir!
Güneydoğu Anadolu Bölgesine terörün odunları yığılıyor gibi...
Suriye yıllardır olduğu gibi ayağımıza köstek olmaya devam ediyor edecek...
Türkiye’nin netlik kazanmayan mülteci politikaları ülkeyi germeye devam edecek...
S400 üzerinden karşımıza hangi zorluklar dayatılacak net değil...
Bağdat ile olan ilişkilerimizde de maddi manevi sıkıntılar baş gösterebilir diyorum aman dikkat...
Rusya’nın dost görünümlü duruşunun ardında aslında ne var...

Evet Türkiye Kurtuluş Mücadelesi veriyor! ‘Siyaset, tüm çekişmelerini bir kenara bırakıp masa başında toplanmalı, sokağa güven vermeli’ diyen vatandaş yorgun.

“Siyasete karşı mesafe ve tavır koyan vatandaşın genelde ve bilhassa Güneydoğu’daki başarılarını gururla takip ederek yazıp dile getirdiğim asker ve polis kadrolarına güveni tam...”