​TÜRKİYE İMAR EDER, PYD VE PKK YIKAR

İlnur ÇEVİK 24 Şub 2017

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Dün Suriye'den güzel haber geldi: Türk ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri Al Bab'ın merkezine girerek şehri tamamen kontrol altına aldı.

Dün Suriye’den güzel haber geldi: Türk ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri Al Bab’ın merkezine girerek şehri tamamen kontrol altına aldı. Böylelikle bazı Amerikalıların PKK lobisi etkisi altında kalarak “Türkiye bu işi kıvıramaz” iddiaları da çöpe gitmiş oldu…

Şimdi artık askerlerimiz ve ÖSO güçleri şehirdeki DEAŞ artıklarını temizleyecekler ve artık Al Bab’da hayatın normale dönmesi için geri sayım başlayacak.

Türkiye daha Fırat Kalkanı operasyonunun onuncu gününde Cerablus’u ele geçirdi ve şehirde emniyet sağlandıktan hemen sonra şehri imara başladı. Gaziantep Büyükşehir Belediyemiz oraya bütün imkânlarını akıttı ve derhal şehirde su, elektrik ve diğer belediye hizmetleri sağlandı. Şehrin nüfusu bir anda 3 binden 18 bine fırladı.

Şimdi aynı şeyler Al Bab için de geçerli. Türkiye yine imkânlarını seferber edip Al Bab’ın Arap halkını ayağa kaldırmak için yoğun çaba harcayacak. Peki, Türkiye daha sonra ne yapacak? Bu yerler güvenli bir bölge haline getirilince ve Suriyeli mülteciler artık kendilerini emniyet içinde hissedince Türk birlikleri ülkemize dönecek. Suriye de Suriyelilere kalacak.

Bir de Suriyeli Kürtlerin hallerine bakalım. Suriye Kürt siyasal hareketini esir alan PKK’nın uzantısı PYD yayılmacı bir politika izleyerek Fırat’ın doğusunda da batısında da Arap ve Türkmen yerleşim yerlerini ele geçirip halkı oralardan sürdü ve buraları Kürt yerleşim yerlerine dönüştürmeye kalktı… Bunun delileri şu anda Fırat’ın doğusundaki Arap köylerinde mevcut… Bir de tabii ki Fırat’ın doğusunda Membiç’i ele geçiren PYD oralardaki Arapları başka yerlere sürdü ve şehri Kürt kentine dönüştürmeye kalktı… Maalesef ABD’yi de bu etnik rezalete alet etti… Oralarda Marksist bir düzen kurdu ve Kürt halkını bile baskı altına aldı.

Şimdi aynısını Rakka’da yapmaya çalışacak. PYD’nin elinde toplam 18 bin militan var.  Bunlarla 75 bin DEAŞ’lının bulunduğu Rakka’yı almak zor. Ama diyelim ki alabildiler yine başka yerlerde yaşanan etnik temizlik orada da yaşanacak… ABD bu rezaletin de parçası olmaya hazır mı?

Ama bir gün Suriye’ye barış gelecek. O zaman bu yaptıklarının Suriye Arapları tarafından hatırlanmayacağını mı sanıyor bu Kürtler?