​TRUMP İRAN'I GÜÇLENDİRİYOR…

İlnur ÇEVİK 11 Ara 2017

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
ABD Başkanı Donald Trump her attığı adımda, her söylediği sözde düşman olarak gördüğü İran'ı güçlendiriyor…

ABD Başkanı Donald Trump her attığı adımda, her söylediği sözde düşman olarak gördüğü İran’ı güçlendiriyor…

İranlılar rahatlıkla dünya Müslümanlarına dönüp “Gördünüz mü şu Amerikalıların Kudüs konusunda yaptıklarına, biz size hep bu adamlara güvenmeyin demiyor muyduk?” diye sorsalar kim bunlara “Hayır” diyecek?

Donald Trump Yahudi damadının dümen suyunda ilerlerken Orta Doğu’yu nasıl bir felakete sürüklediğinin farkında mı acaba?

İran’a karşı Suudi Arabistan’ın başını çektiği bir cephe oluşturacağız derken tutup Mısır ve Birleşik Arap Devletleri çetesi kurdurdular ve bununla Katar’a ambargo uygulamaya kalktılar… Netice tam bir fiyasko…

Bütün yaptıkları Suudi Arabistan’ı alay konusu haline getirdiler… Yemen’de yine aynı başarısızlık…

Bütün bunlar yetmiyormuş gibi Suudi Arabistan’ı kullanıp bu sefer de akıllarınca Filistinlilere bir Orta Doğu barış planı dayatmaya çalışıyorlar. Muhammed Abbas’ı tehdit ediyorlar. Kudüs manevrası da bunun parçası. Trump, Kudüs’ü İsrai’in başkenti ilan edip, Abbas’a ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışacakmış… Trump’a akıl verenler “Müslümanlar bir süre bağırıp çağırır ama sonunda Kudüs’ten vazgeçerlerse onlara devlet kurdurarak ödüllendiririz” diyorlarmış…

Bütün bunlar İranlıların ekmeğine yağ sürüyor… Bu politikalar yüzünden İran bölgedeki yani Lübnan’daki, Suriye’deki ve Irak’taki hâkimiyetini pekiştiriyor… ABD’ye kızanlar İran’ı haklı görmeye başlıyor.

Zafer çığlıkları atan İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu bütün bunları göremiyor mu?