TRABZONSPOR'A ÇALIŞTILAR!

Mustafa YAŞAR 20 Ara 2021

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Ligde ilk devre maçlarının bitimine iki hafta kala Fenerbahçe'de Beşiktaş'ta şampiyonluk hedeflerinden çok uzakta kaldı.

Ligde ilk devre maçlarının bitimine iki hafta kala Fenerbahçe’de Beşiktaş’ta şampiyonluk hedeflerinden çok uzakta kaldı.

Derbiye sarı-lacivertliler lider Trabzonspor’un 15, siyah-beyazlılar ise 18 puan gerisinde çıktı.

Bu büyük fark aynı zamanda iki takım için büyük baskı da oluştururken, Kartal, Sergen Yalçın ile yollarını ayırarak yükselişe geçmeyi, Kanarya ise gönderilmesi beklenen Vitor Pereira ile yola devam etmeyi tercih eden taraftı.

***

Gaziantep FK maçında ilk 11'de görevlendirdiği oyunculardan Ferdi Kadıoğlu ve Marcel Tisserand'ı sakatlıkları sebebiyle oynatamayan Vitor Pereira, Luiz Gustavo ve Serdar Dursun'a da başlangıçta şans vermezken bu isimlerin yerine Serdar Aziz, Filip Novak, Miha Zajc ve Mergim Berisha'yı ilk 11'de görevlendirdi.  Geçen hafta ilk 11'de görev verdiği Atiba Hutchinson ile Serdar Saatçı'yı derbide yedek soyunduran Önder Karaveli ise bu oyuncuların yerine cezaları biten Josef de Souza ile Necip Uysal'ı oynattı. Josef orta sahada savunmaya dönük görevi yerine getirmeye çalışırken, 21.dakikada Mesut Özil ile girdiği pozisyonda sakatlanıp oyundan çıkana kadar Necip Uysal stoperde görev aldı.

***

Fenerbahçe bana göre tartışmalı penaltı kararı sonrası (Oyuncu görmediği, hamle yapmadığı halde kısa mesafede eline düşen-çarpan top) öne geçen taraf oldu.

Mesut’un penaltı golüne Josef’in harika golü ile karşılık veren Beşiktaş sonrasında Vida’nın hatasını affetmeyen Berisha’nın golüne engel olamazken; devre sarı-lacivertlilerin üstünlüğü ile sona erdi.

***

Kazanması halinde Fenerbahçe'yi puan olarak yakalayacak olan Beşiktaş, iki kez geriye düşmesine rağmen ikinci yarıda sonuca daha yakın oynayarak beraberliği sağlarken eski takımına iki gol birden atan maçın yıldızı Josef de Souza’nın alınan puanda payı büyüktü.

Şampiyonluk yarışına tutunma yolunda puan kaybına tahammülü olmayan iki ezeli rakibin gergin ve mücadele düzeyi yüksek karşılaşması kazanamıyorsan, kaybetmeyeceksin oyununa dönüp beraberlikle sonuçlanırken, Trabzonspor’un da ekmeğine yağ sürdüler.

Fenerbahçe taraftarının maç sonu yönetim ve Ali Koç’un istifasını isteyen tezahüratlarını, maç içinde yaşanan gerginlikleri, tribünden edilen galiz küfürleri ise hiç ama hiç konuşmayalım!