Vakıf Katılım web

TRABZONSPOR-FENERBAHÇE SAVAŞI DEĞİL SADECE FUTBOL MAÇI!

Süleyman KORKMAZ
Tüm Yazıları
Hafta sonunda Trabzon Avni Aker Stadı'nda oynanacak Trabzonspor-Fenerbahçe maçı olduğundan başka bir mecraya çekiliyor görüntüsü var.

 Türk insanının tek bir yürek tek bir bilek kahraman ordusu ile birleştiği bu güzel günlerde içeriye fitne sokmak için gayret gösterenler olduğunu görmemek için kör olmak lazım Trabzonspor ile Fenerbahçe ilk defa karşı karşıya gelmiyorlar ve bundan sonra da daha çok oynayacaklar. Ayrıca iki takım futbolcularının aralarında paylaşamadıkları puan dışında bir şey yok. Taraftarların da kalplerinin takımlarıyla olmasından başka bir konu olduğunu düşünmüyoruz.

Fenerbahçe Başkanı sayın Aziz Yıldırım’ın “Trabzon’a giderim ama stada girmem” sözlerinin de açıklamaya muhtaç olduğunu kabul etmek gerek. Trabzonspor’un doktor Başkanı sayın Muharrem Usta’nın Trabzon’a gelecek sayın Aziz Yıldırım’ı otelinde ziyaret ederek kolundan tuttuğu gibi maça getirmesini şahsen ben isterim. Ve o büyük başkana da yakışan budur. Dr. Usta, sayın Yıldırım’ın koluna girer “Haydi maça başkanım” derse Aziz Başkan da buna kayıtsız kalmaz.

Maçın sonucunun ne olduğu ve ne olacağı gibi düşünceleri bir kenara bırakıp her iki takımın yöneticilerin tribünde birlikte olması bugünün anlamı açısından önemlidir. Fenerbahçe de Trabzonspor da bu ülkenin olmazsa olmazlarıdır. Onların aralarındaki mücadele sportiftir. Asla ve asla savaş değildir. Bunu hiç birimiz unutmayalım.

Galatasaray’ın en büyük transferi Albayrak

Galatasaray’da sayın başkan Dursun Özbek belki de en zor dönemde görev alanlar arasına adını yazdırıp az bir oy farkıyla da olsa seçimi kaybedip kenara çekildi. Bu son derece demokratik bir seçimdi. Seçimlerde bırakıp azı çoğu bir oyla bile yönetimler değişebilir buna da kimsenin diyecek sözü olmaz. Ayrıca sayın Özbek’in o yürekten ve samimi duasına bütün Galatasaraylılar amin demeliler. “Allah utandırmasın yardımcınız olsun” diyen eski başkan Özbek “Bir yardımıma ihtiyacınız olursa telefonun ucundayım” diyerek konuşması da onun büyüklüğüne yakışır bir davranıştır.

Sayın Başkan Mustafa Cengiz’in sayın Burak Elmas ile birlikte Sportif A.Ş.’de göreve getirdiği Abdürrahim Albayrak bana göre yeni yönetimin en büyük transferi sayılmalıdır.

Galatasaray taraftarlarının her zaman saygı ve sevgi ile birlikte andıkları Abdürrahim Albayrak, bütün kaynakları transferin en güzel şekilde yapılması için kullanacaktır. Çünkü onun hayat felsefesi Galatasaray’dır. Başarısı ile Galatasaray’ı eşleştirmiş araya başka bir kriter koymamış bir Florya sevdalısıdır sayın Albayrak…

Fatih Terim hocamızın Sinan Gümüş’ün son maçtaki kaçırdığı pozisyondaki yorumuna dikkatinizi çekmek isterim. Sayın hocamız dediler ki, “Önemli olan o pozisyona girmesi” işte Galatasaray böyle bir teknik adamla çalışmaktadır. Artık küsmek ve kenarda durmak değil, daha çok çalışma zamanı… 

Bravo Özdilek hocam desteğin de önüne geçmeyi bildiniz

Atiker Konyaspor’un başarılı teknik patronu Mehmet Özdilek, yine unutulmaz bir eyleme imza attı. Kendisi ve takım oyuncuları askerimizin o öpülesi kıyafetlerini giyerek kahraman Mehmetçiklerimize destek mesajları verdiler. Helal olsun binlerce defa teşekkür ederiz sevgili hocam. Dost ve düşman böyle günlerde belli olur. Senin ve futbolcuların gibi gerçek dostlar desteğin de önüne geçerek eyleme geçmişsiniz. Gözlerimiz yaşardı. Bravo. Bize göre futbol dünyamızda kahraman ordumuza destek kampanyasının şampiyonu sizlersiniz.

İçimiz titreyerek omuzlarımız dikleşerek içimizde büyük bir heyecan ve gururla Atiker Konyaspor takımının kahraman Mehmetçiklerimize olan desteklerini izledik. Bunun fikir babası kim ise, hangi yönetici böyle bir imkan için seferber olmuşsa onlara da yürekten teşekkür ederiz. Çünkü yönetici desteği olmadan böyle bir şey olmaz bunu bilmeyenlerden değiliz.

Bu vesile ile Afrin, Münbiç ve Sureyi topraklarında bu vatanı korumak ve kollamak için canını veren şehitlerimize de Allahü Teala’dan rahmet dileriz. Bizimkilerin vurdukları çöpe giderken şehitlerimizin ruhları yükseldikçe yükseliyordur inşallah…

Beşiktaş büyük işler yapıyor

Sayın Başkan Fikret Orman sessiz sedasız bir şekilde takımın geleceğine yön verecek adımlar atıyor. Bunun için mevcut kadroyu en işi şekilde güçlendirip sezonu şampiyon bitirmek için gayret gösteriyor. Onun bu desteğini en iyi şekilde kullanan sayın Şenol Güneş hocamızın transfer konusunu halleder halletmez yeni bir oluşum içine gireceğini tahmin ediyorum.

Demba Ba ve Tolgay ile yeniden anlaşmak harika… Vida transferi mükemmel. Diğer isimlerin de kimler olacağını önümüzdeki günlerde öğrenmiş olacağız. Ama bugünden eminiz ki, kim gelirse gelsin Şenol Güneş hocamızın onayını almış olacaktır. Şenol hocamız da kimi seçmişse biliniz ki o Beşiktaş’ın yararınadır. Bunu defalarca kanıtladı ve bizi de yanıltmayacaktır.