TİYATRONUN YENİ ADRESİ: KÜÇÜKÇİFTLİK BAHÇE TİYATROSU

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
Biz Kültür Sanat guruları için tiyatronun yeni adresi sayılabilecek mekan Küçükçiftlik...

Biz Kültür Sanat guruları için tiyatronun yeni adresi sayılabilecek mekan Küçükçiftlik... Evet Tiyatrolar perde diyor. Şehrin rakipsiz etkinlik ve eğlence merkezi KüçükÇiftlik Park, seyircisinden ayrı düşen ve zor günler geçiren tiyatrolara kapılarını açtı!  KüçükÇiftlik Park’ın yeşil yüzü KüçükÇiftlik Bahçe’de URU organizasyonu ile gerçekleştirilecek “KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu”, hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak tasarlanan yeni sahnesinde farklı tiyatro gruplarının sevilen oyunlarına ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 13 Ağustos’ta, Türk Tiyatrosu’nun yaşayan efsanesi Haldun Dormen’in başrolünü üstlendiği “Kibarlık Budalası” oyunuyla başlayacak olan KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu, İstanbulluları havaların serinlediği sonbahar akşamlarına kadar açık havada tiyatronun iyileştirici gücüyle buluşturacak. Son yıllarda konserlerin yanı sıra her zevke yönelik içeriklerle misafirlerine, yeşillikler içinde rafine bir alan sunan, eğlencenin rakipsiz adresi KüçükÇiftlik Park, günümüzün mevcut şartları çerçevesinde evrilerek tiyatrolarla seyircilerini buluşturmak için harekete geçti. Şehirlilerin kaçış noktası haline gelen KüçükÇiftlik Park’ın yeşil yüzü KüçükÇiftlik Bahçe’nin tam kapsamlı sahnesi sayesinde sevilen tiyatro oyunları, KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu’nda seyircisiyle yeniden buluşmak için gün sayıyor. Kültür sanata ve tiyatro sanatının güçlenmesine destek vermeyi amaçlayan KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu, 13 Ağustos – 15 Ekim tarihleri arasında birçok oyuna ev sahipliği yaparken uzun süredir sosyal hayattan uzak kalan İstanbullulara, yemyeşil huzurlu bahçe ortamında leziz yiyecekler eşliğinde nefes alabilecekleri, yeniden ve güvenle sosyalleşebilecekleri bir alan sunacak. Misafirlerine keyifli anlar yaşatmakla birlikte onların sağlığını ve güvenliğini de düşünen KüçükÇiftlik Park, KOVID-19 nedeniyle almış olduğu tedbirleri, KüçükÇiftlik Bahçe Tiyatrosu kapsamında da üst düzeyde uygulamaya devam edecek. Yalnızca online biletleme sisteminin kullanılacağı, kapıda bilet satışının yapılmayacağı etkinliklerde misafirlerin alana girişleri ateş ölçümü yapıldıktan sonra sağlanacak. Birçok noktaya dezenfektan üniteleri kurulan KüçükÇiftlik Park’ta, hijyen kuralları en üst düzeyde sağlanacak. 

8.BOĞAZİÇİ FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenecek Boğaziçi Film Festivali 23-30 Ekim'de gerçekleştirilecek. Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün desteği ve TRT'nin Kurumsal İş Ortaklığı ile düzenlenen festivalin ulusal uzun metraj, ulusal kısa kurmaca ve belgesel yarışmalarıyla festivalin film geliştirme platformu Bosphorus Film Lab'e başvurular başladı. Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması, Ulusal Kısa Film Yarışması ve Bosphorus Film Lab" için www.bogazicifilmfestivali.com üzerinden yapılacak başvurular için son tarih ise 4 Eylül olarak belirlendi. Boğaziçi Film Festivali'ni festival ruhuna uygun şekilde fiziksel olarak gerçekleştirmeyi arzu ediyor, ekim sonu itibariyle gerekli hijyen kurallarını sağlayıp, alınan tedbirleri uygulayarak sinema salonlarında film gösterebileceği düşünülüyor. Özellikle festivalin endüstri bölümü olan Bosphorus Film Lab kapsamında online imkanları kullanırken aynı zamanda fiziksel olarak da etkinlikler gerçekleştirmek istiyoruz. Festivalde sanat ve sinema konuşmak, salonlarda film izlemek ve kendimizi daha iyi hissedebileceğimiz bir festival yapılması özellikle bu dönemde hepimiz için çok önemli.8. Boğaziçi Film Festivali'nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması"nın kazananı, 100 bin liralık "En İyi Ulusal Uzun Metraj Film Ödülü'nün sahibi olacak. Yarışmada ayrıca En İyi Yönetmen En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, En İyi Senaryo, En İyi Sinematografi ve En İyi Kurgu dallarında da ödüller dağıtılacak. Kategori ödüllerinin yanı sıra ulusal yarışmada Film Yapımcıları Meslek Birliği (FİYAB) tarafından ilk veya ikinci filminin tüm süreçlerini başarıyla yürüten yapımcıları ve bağımsız sinemayı desteklemek amacıyla 10 bin liralık FİYAB En İyi Yapımcı Ödülü" verilecek. Festivalin ilk yılından itibaren kısa filme olan desteği, Ulusal Kısa Kurmaca Film ve Ulusal Kısa Belgesel Film olmak üzere yarışmalı iki farklı kategoride devam edecek. Kurmaca, animasyon ve deneysel türündeki filmlerin yarışacağı Ulusal Kısa Film Yarışmasında ve Ulusal Kısa Belgesel Film Yarışmasında en iyi filme 10'ar bin lira ödül verilecek. Festivalin yarışmalı kısa bölümlerinde yer alan tüm filmler aynı zamanda 25 bin liralık Ahmet Uluçay Büyük Ödülü için de aday olacak."Bosphorus Film Lab ile yerli sinemaya destek devam ediyor. TRT'nin kurumsal iş ortaklığıyla düzenlenen ve Türkiye sinemasında filmlerin gelişmesine katkı sağlamak, genç yapımcı ve yönetmenlerin yeni filmler üretmesine maddi ve manevi destek oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen Bosphorus Film Lab'e yapım ya da fikir aşamasındaki film projeleri katılabilecek. Pitching Platformu'nda yarışan bir proje TRT Ortak Yapım Ödülü'nü alırken bir proje de Postbıyık Renk Düzenleme Ödülü'nün sahibi olacak. Work in Progress kapsamında yer alan projeler de 25 bin liralık Kültür ve Turizm Bakanlığı Özel Ödülü ile "CGV Mars Dağıtım Ödülü' için sunumlarını gerçekleştirecek.

CAN BONOMA'DAN GÜNEŞ KONSERİ

Alternatif rock müziğin sevilen ismi Can Bonomo, koronavirüs salgını nedeniyle ara verdiği canlı performanslarına 7 Ağustos Bodrum Antik Tiyatro ve 8 Ağustos Çeşme Açıkhava'da Kerki Solfej yaz konserleri kapsamında tekrar başlıyor. Mart ayından itibaren girdiğimiz karantina sürecinde bol bol üreten, yeni şarkılar yazan ve son yayınladığı teklisi Güneş ile kısa sürede trend videolar listesinde yerini alan Can Bonomo, uzun bir aradan sonra dinleyiciler ile sahnede buluşacak olmanın heyecanını yaşıyor.Sosyal mesafe kurallarına uyularak gerçekleştirilecek olan Bodrum ve Çeşme konserlerinde en sevilen şarkılarını seslendirecek olan sanatçı, Güneş şarkısını da ilk defa sahnede söyleyecek.

GÜNÜN SÖZÜ: İŞ BİLENİN, KILIÇ KUŞANANIN 

ATASÖZÜ