​TEŞEKKÜRLER SAYIN TRUMP

Alican DEĞER 15 Ara 2017

Alican DEĞER
Tüm Yazıları
Sayın Başkan, size gerçekten teşekkür ediyoruz.

Sayın Başkan, size gerçekten teşekkür ediyoruz. Sizin bu tavırlarınız ilk kez bir işe yaradı. Siz pek istemeseniz de. Kendi arasında bir sürü sorun olan, pek de anlaşamayan 57 İslam ülkesini tek bir açıklama ile bir araya getirmeyi başardınız.

Ne mezhep tartışması kaldı, ne sınır çatışması. Herkes bin yıllık dertlerini unuttu size odaklandı. Bu kadar ülkenin, bu kadar insanın damarına basacak konuyu nasıl da buldunuz. Biliyorum farkında olmadan yaptınız. Biliyorum şimdi “nasıl oldu bu iş” diye düşünüyorsunuz. 

Bu sayede normal zamanda bir araya gelip, Kudüs’ü Filistin devletinin başkenti ilan etmeyi düşünmeyecek kimi ülkeler bile harekete geçti. Çünkü farkında olmadığınız, bu işin Müslümanlar için ne kadar önemli olduğuydu. Tekrar teşekkürler.

FBI KAZIK YEMİŞ

Anlaşıldı ki, savcılık pek bir cimri. Buna karşılık FBI ortalığa para savuruyor. Malum firari FETÖ’cü polis Hüseyin Korkmaz New York’taki davada ifade veriyor. Bu ifadelerden anlaşıldı ki, bu kişi yurt dışına kaçmış, yerseniz sonradan FBI ile ilişkiye geçmiş. Amerika’ya taşınmış. Ev tutmuş. Üzerine bir de çalışma izni almış. Çok güzel. Bununla da sınırlı kalmamış. Savcılık kendisine üç seferde 300’er dolar olmak üzere 900 dolar vermiş. Belli ki cep harçlığı. Koca Amerika’da, üstelik New York’ta bu paraya hiçbir şey yapılmaz. Ancak market alışverişi. Savcılık pek bir insafsız, pek bir cimri imiş.

Buna karşılık FBI, aynı kişiye 50 bin dolar vermiş. Üstelik kendi istemeden. İşte bu iyi para. Bir şeyler yapılabilir. Belli ki FBI’ın parası bol. Savuracak yer arıyor. Ama bence FBI kazık yemiş. Çünkü Hüseyin Korkmaz’ın anlattığı yeni hiçbir şey yok. Yani 50 bin dolar etmezdi. Üstelik ortalık o kadar firari FETÖ’cü kaynarken, çok daha ucuza halledebilirlerdi. Alt tarafı Pennsylvania’ya gidiş geliş benzin parasına bakardı.