TERÖR İŞBİRLİĞİ

Yunus GÖKSU 19 Ağu 2016

Yunus GÖKSU
Terör tek millettir küfrün tek millet olduğu gibi. Bitlis'ten, Van'dan, Elazığ'dan gelen terör saldırıları sadece PKK'nın eylemi değil milli birliği hedefine oturtmuş tüm örgütlerin ortak eylemi.

Terör tek millettir küfrün tek millet olduğu gibi. Bitlis’ten, Van’dan, Elazığ’dan gelen terör saldırıları sadece PKK’nın eylemi değil milli birliği hedefine oturtmuş tüm örgütlerin ortak eylemi. Önceki gün terör örgütünün bülteni Özgür Gündem’in kapatılmasını basına sansür olarak değerlendiren siyasiler söylemine daha dikkat etmeli.

Merkez medya da bu saldırıların haberlerini yayınlarken hassasiyet göstermeli. Terör örgütlerinin hedefi katlettikleri 10 kişi değil. Yaptığı eylemi daha fazla kişiye duyurmak. Maalesef bizim medya da bu görüntüleri yayınlayarak terör örgütünün işine yaracak hareketler içerisine giriyor. Denklem basit; o görüntüleri görünce kimin içi acıyor, kim seviniyor.

DAHA NİTELİKLİ İTİRAFÇILARA İHTİYAÇ VAR!

Şimdi isim isim saymaya gerek yok. Akşamları televizyon kanallarını tek tek dolaşıp geçmişte peşine takıldıkları FETÖ hakkında itiraflarda bulunuyorlar. Bu terör örgütünün çökertilmesi ve insanların gerçekleri anlaması için önemli bir hamle. İtirafçıların seçiminde nitelikli anlatıma da dikkat etmek gerekiyor. Bu terör örgütü dünyaya yayılmış ve Türkiye’nin tüm kılcal damarlarına sızmaya çalışmış bir örgüt. Bu örgüt kozmik odaya girdi, bu örgüt “Ergenekon-Balyoz” diye uydurmalarda bulundu. Askeri okulları ele geçirdi ve daha nicesi… Fakat hâlen itirafçılar bu konular hakkında konuşmadı ya da konuşamadı… Salya sümük, garip garip hareketlerde bulunan bir adamın peşine takılacak kadar feraset yoksunu bu adamlar da yavaştan “kanaat önderi”, “aydın” havasına girmeye başladılar.

İnanın bu duruma müdahale edilmezse yeni bir “paralel ihanet” ortaya çıkartacak kadar tehlikeli… “İtirafçılığınız bu millet için, devletimiz için önemli. Teşekkürler” deyip itirafçılıktan öteye gitmesine müsaade edilmemeli…

ADİL ÖKSÜZ SKANDALI

Adil Öksüz’ün serbest bırakılma skandalını hazmedememişken, serbest bırakan hâkimler için soruşturma izninin olaydan bir ay sonra verilmesine anlam veremezken, başka bir skandal ortaya çıktı. Öksüz’ün darbe gününe kadar kullandığı araç aylar önce Kayyum atanan Kaynak Holding’e ait olduğu tespit edildi. Kaynak’a atanan kayyumlar bugüne kadar holding envanterine kayıtlı olan bu aracın nerede olduğunu nasıl sormazlar? Kayyumların da en az Öksüz’ü serbest bırakan hâkimler kadar soruşturulması gerekmez mi?