​TEKTAŞ KADAR VAZGEÇİLMEZ

Yonca ORTAN 03 Ara 2017

Yonca ORTAN
Tüm Yazıları
Bu sezon çantalar çok hareketli "Ben buradayım! diyor sanki.

Bu sezon çantalar çok hareketli “Ben buradayım! diyor sanki.

IMG_10502

Sezonun çanta trendleri hepimizi heyecanlandırdı.

2018 çanta modelleri içerisinde birçok seçenekler bulmak mümkün. Minik çantalar, motifli ve aplike detaylı omuz çantaları, metalik çantalar, sırt çantaları, omuz çantaları el çantaları ve beli saran çantalar. İyi bir çantaya sahip olmak için gerekli olan kriterler nedir? İşte birbirinden değişik ve farklı kriterlerde 2018 çanta trendleri ve çanta modelleri hakkında hazırladığımız moda detayları...

Ünlü markaların defilelerinde öne çıkan ve satışa sunulan çanta modeli çok beğenildi. Moda Blogu olarak 2015 yılında trend olan çantaların büyük ve en önemli özelliği asil ve elbiselerle uyumlu olan çanta modelleri olacak diyebiliriz. Modellerde öne çıkan bir diğer unsur ise geçtiğimiz yıllarda zincirin çokça kullanılması olmuştu ancak bu sene ve önümüzdeki sezon Zincirli çantalar kendisinden oldukça söz ettirecek diyemiyoruz. Bunun yerine daha farklı seçenekleri göz önünde bulundurmanızı tavsiye etmekteyiz. Ayrıca, çanta markaları olarak da Pierre Cardin çanta, Guess çanta, Gucci çanta. Birçok kadın çanta modelleri ve kadın çanta markaları bu yazıda sizi bekliyor.

Fular askılar en sade çantaları bile hareketlendirirken, kutu/dikdörtgen/kova çanta modelleri, kürklü detaylar, transparan/ metalik/örgü yada haraketli desenler de sezona damga vuran çanta modelleri arasında.

Farklı Askılı Çanta Çeşitleri

Renkli askı tasarımlarıyla çantalarda farklılık yaratan birçok marka 2017 sezonunda başlayan bu akımı 2018 kış sezonuna da taşımış durumda. Birçok marka renkli askılar üretmeye başladı bile. 2018 kış çanta trendleri arasında aksesuarlar da oldukça yoğun ilgi topluyor. Mesela yeni bir askı almak yerine çanta askınıza aplike, broş gibi aksesuarlarla süsleme yapabilirsiniz. Böylece farklı ve renkli bir çanta askısına da sahip olabilirsiniz.

Sırt Çantasından el Çantasına

IMG_10522

Bel çantaları geri döndü 

Sırt çantaları yeni bir trend değil, bu çantalar uzun zamandır favorimiz. Artık sadece spora giderken kullanmıyoruz, sırt çantaları şık modelleriyle her yere uyum sağlıyor. Peki isminin aksine sırt çantanızı elinizde tutmayı ne deseniz ?

Bel çantası deyince aklımıza misket çantasına benzer görüntüler geliyorsa, bu sezonun bel çanta modası fikrinizi değiştirmeye hazır .

Jenner ve Hadid kardeşlerin kullanmaya başlamasıyla yeniden gündeme gelen bel çantaları da vitrinlerde göreceğimiz modellerden. 

Şık işlemeler

Küçük işlemeli çantalar yine sahnede . Bu zarif bol işlemeli çantalar masallardan çıkmış gibi görünüyor.

İşlemeler kadife ile birleştiğinde ise bambaşka bir etki bırakıyor. Şık bir davete katılacaksanız ,kibar işlemeli son derece trend bu minik çantalar ile dikkatleri üzerinize çekebilirsiniz.

Zincir Modası

Bu sezon zincirler çantaların olmazsa olmaz detayı haline geldi. Michael Kors, Valentino gibi markaların koleksiyonlarında kışın soğuğuna inat zincirler ön planda.

Zincirleri bileğinize dolayıp aksesuar olarak da kullanabileceğiniz bu çantalar çok stil sahibi duruyor.

Yuvarlak Saplı Çanta Trendleri

IMG_1048

Birkaç sezondur dikkatleri çeken bir ayrıntı da çantalardaki sap ve askılar. Çanta tasarımcıları bir farklılık yaratmak adına çantaların sap ve askılarına da yenilik getirdiler. 2018 Kış Çanta Trendleri içinde de yuvarlak saplı çantalar oldukça dikkat çekiyor. Bu moda akımını yakalamanız adına size küçük bir tüyo verelim. Sahip olduğunuz çantaları şöyle bir ortaya dökün ve sapları değişebilecek durumda olan çantanız varsa birçok hobi mağazasında bulabileceğiniz yuvarlak saplarla eski çantalarınıza bu yeni trendi uygulayın. Bu yenilik çok hoşunuza gidecek bundan emin olun.