​TEK ADAM: KILIÇDAROĞLU

İlnur ÇEVİK 25 Nis 2017

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Gazi Meclisimizin 97. yılını özel bir TBMM oturumunda kutlanırken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Ana Muhalefet Lideri Kemal Kılıçdaroğlu gene yapacağını yaptı.

Gazi Meclisimizin 97. yılını özel bir TBMM oturumunda kutlanırken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Ana Muhalefet Lideri Kemal Kılıçdaroğlu gene yapacağını yaptı. Kutlamalar çerçevesinde Meclis grupları adına yapılan konuşmalarda Kılıçdaroğlu resmen görüş yıldönümü coşkusuna turp suyu sıktı…

Bir kere daha CHP’nin yıkıcı yüzünü gördük. Lafı referanduma getirip Meclisin neredeyse ortadan kalktığını ve tek adam sisteminin geldiğini iddia edecek kadar kendinden geçti. Yani en olmayacak yerde en olmayacak sözleri sarf etti. Ama YSK kararlarını Danıştay’a götürmeye kalkan kafadan ancak bu beklenir…

Hâlbuki TBMM, birçok kahramanın sırtında bugünlere geldi ve 16 Nisan’da milletimizin onay verdiği sistem değişiklikleri sayesinde geleceğe büyük ümitlerle bakıyor.

Kaldı ki bu sistem tek adamlığı her alanda ortadan kaldıracak. Artık devletin başında TBMM denetiminde ve halkın temsilcilerine hesap veren, gerektiğinde mahkemelere götürebileceğimiz bir cumhurbaşkanı olacak. Ama aynı zamanda siyasi partilerimizin başına musallat olan liderlik sultası da sona erecek. Buna herhalde en çok CHP’ye gönül verenler sevinecek.

Büyük ümitlerle genel başkanlığa getirilen Kılıçdaroğlu bugüne kadar hiçbir varlık gösteremedi. Seçim üstüne seçim, referandum üzerine referandum kaybetti. Demokratik ülkelerde bu kadar seçim ve referandumu kaybeden hiçbir lider partisinin başında kalamaz ama Kemal Bey kaldı. Hiç ama hiç utanmadı. Pişkinlikle yenilgilerini galibiyet sayıp gerçek bir tek adam olarak CHP’yi yönetti.

CHP özel bir şirket olsaydı ve şirketin CEO’su yer yıl zarar üzerine zarar yazdırsaydı o adamı orada tutarlar mıydı? Ama Kemal Bey hala orada...

Demek ki Türkiye’de bir yerlerde tek adamlık var ama orası ne cumhurbaşkanlığı ne de başka bir yer. O yerin adı CHP. Bu utançta onlara yeter.