TAKSİCİLER GÜVENLİK SORUNU OLMAYA BAŞLADI

Alican DEĞER 24 May 2018

Alican DEĞER
Tüm Yazıları
Artık bu işin tadı kaçtı. Sorsan yasalara bağlı, vergisini ödeyen, mazlum esnaflar. Ama yaptıkları kendilerini tarif ettikleri şekle hiç uymuyor.

Benim önerim haydutluk yapan, tüm taksicilerin adını kirleten bu adamların plakasını iptal etmek. Plaka sahibi değil şoförse bile iptal edilmeli. İptal edilsin ki plaka sahipleri de kimleri sokağa salacaklarına dikkat etsinler.

Havalimanında bir minibüsün çevresini sarıp tehdit ediyorlar, araç bir şirketin çıkıyor. Üzerine sürüyle sabıkası olan bir şoför gün ortasında bir kadını darp ediyor, yerlerde sürüklüyor.

Evet binlerce taksici var. Evet hepsi aynı değil. Ama artık bunlar gibi örnekler gizli kalmıyor. Sadece gören üç-beş kişiyle sınırlı değil. Ellerimizdeki ufacık aletlerle bir anda bütün dünyaya yayılıyor.

Son olaya bir bakalım:

Dış ticaret uzmanı olarak çalışan genç bir kadın, 10 yaşındaki kız kardeşiyle ekmek almaya gidiyor. Park eden araçlar yüzünden de kaldırım yerine yolda yürümek zorunda kalmışlar. Arkadan yanaşan taksi durmadan korna çalmaya başlıyor. Ardından biraz ilerleyip, ileride genç kadın ve kardeşini beklemeye başlıyor.

Derken küfür etmeye başlıyor. Genç bir kadına ve 10 yaşındaki kardeşine. Güpegündüz sokak ortasında. Sonra kadına kafa atıp darp etmeye başlıyor. Sonunda yüz binlerce insanın izlediği o görüntüler ortaya çıkıyor. Ayaklarından yerlerde sürüklenen bir kadın ve olay yerinden kaçan bir taksi.

Elbet yakalanıyor. Ve poliste bir sürü kaydı bulunduğu ortaya çıkıyor. Bu kayıtlardan dördü de uyuşturucu.

Bu adam nasıl direksiyon başına geçip taksicilik yapıyor inanamıyorum. Böylesi adamlara direksiyon teslim eden kim?

Görünen o ki, en ufak olayda esen gürleyen taksici esnaflarının süratle kendilerine çeki düzen vermesi gerekiyor. Yoksa bu bir Uber sorunu falan değil.