​SÜPER LİGİMİZ "CADI KAZANI" GİBİ

Fehmi KETENCİ 14 Ara 2017

Fehmi KETENCİ
Tüm Yazıları
Sportoto Süper Ligi İlhan Cavcav Sezonu'nun birinci devre sonuna iki hafta kala, lig zirvesinde işler iyice kızıştı.

      Sportoto Süper Ligi İlhan Cavcav Sezonu’nun birinci devre sonuna iki hafta kala, lig zirvesinde işler iyice kızıştı. Uzunca bir süredir zirveye fiyakalı yerleşmiş olan Galatasaray’da durum şimdilerde biraz dalgalı gibi. Bir iyi, bir kötü bir performans sergileyen Galatasaray ve bir süredir takım yönetimini yüklenmiş olan Igor Tudor son haftalarda yaşanan başarısızlıklar nedeniyle eleştiri oklarına iyice hedef olmaya başladı. 

      Her ne kadar Galatasaray Kulüp Başkanı Dursun Özbek tarafından destekleniyor gibi görünmesine rağmen, malum basınımız, bu konuda oldukça çok, felaket senaryoları üretmeye başladı çoktan. Galatasaray yönetiminde bazıları da dahil olmak üzere, camianın kafasını iyice karıştırdılar.

      Her zaman yaptıklarını yapıyorlar. Fatih Terim senaryoları oldukça ciddi bir şekilde gündemde. Bu durumdaki teknik direktörü düşünün; lige nasıl konsantre olabilir. Dahası; gönderildi, gönderilecek dedikodularının ayyuka çıktığı bir ortamda, takımın başarısında en önemli yükü üstlenen futbolcuların etkilenmemeleri mümkün mü?

      Bu durumu biliyor olmalarına rağmen, malum basınımız bu senaryoyu dillendirmekten geri kalmıyor. Buna alıştık da, bazı kurulu, hazır söylentilerin bu durumu ortaya çıkarıyor olduğuna da inanmak yanlış olmaz. 

      Böylesine, karmaşık bir psikolojik ruh halinde olan Galatasaray, bu hafta kendi sahasındaki Akhisarspor maçında neredeyse ipten döndü. Maçın ilk devresini 2-0 geriye düşerken, tam anlamıyla bu senaryoların zeminini hazırlandı gibi görünüyordu ki, ikinci devreye bambaşka bir Galatasaray çıktı sahaya. Kısa sürede beraberliği sağladılar ve kalan sürede iki gol daha atarak tam anlamıyla kabustan geri döndüler. 32 puanla fikstürün birinci sırasına yerleştiler. Senaryo peşinde olanlar şimdilik hayal kırıklığı yaşadılar ama, pek de rahat duracaklar gibi  görünmüyorlar.

      Zirvenin iddialı takımlarından Başakşehir, ligde iyi futbol oynayan Sivasspor’a deplasmanda 1-0 yenilince 30 puanla ikinci sırada kaldı.

      Bir kaç haftadır iyi bir performans sergileyen ve takım oyunu oynamaya başlayan Fenerbahçe, Bursa deplasmanında bu başarısını sürdürdü ve aldığı 1-0’lık galibiyetle, 29 puanla üçüncü sıradaki yerini pekiştirdi.

      Avrupa’da çok başarılı işler yapıp gurubunu namağlup birinci sırada bitirip eleme maçlarına giden ve Bayern Münih ile eşleşen Beşiktaş’ta durum ise biraz karışık gibi. Beşiktaş yurt içinde dalgalı bir performans sergiliyor. Almanya’da, gurubun son karşılaşmasında Leipzig’i 2-1 yenmesine rağmen, ligimize döndü ve ligin iyi futbol oynayan, zirveyi çok yakından ısrarla takipte olan Kayserispor’la deplasmanda 1-1 berabere kaldı, 27 puanla ligin dördüncü sırasında ve geriden gelenler ile baş başa gibi. 

      Kayseri ve Göztepe aynı puanla ve averajla 5. ve 6. sırada zirveye oynayanları sıkı takipteler. 

      Rıza Çalımbay’ın takımı devralmasından sonra, kendi evi ve deplasman demeksizin seri galibiyetler alarak iyi bir çıkış yakalayan Trabzonspor 25 puana ulaştı. 7. sıraya yerleşerek zirvedeki Galatasaray ile puan farkını yediye indirdi. Bu durumdaki Trabzonspor, ligin ikici devresinde şampiyonluk kovalayan adaylar arasına girebilir.

      Ligin durumu bu minvalde. Görünen o ki, başlarda uzunca bir süre tepede duran Galatasaray kaçacak, arkadakiler kovalayacak gibi seyreden durum iyice değişti.

      Kısacası, lig asıl ikinci devrede başlayacak, iyice kızışacak, bir kaç şampiyonluk adayı arasında, kıran kırana bir yarış olacak gibi görünüyor. 

      Büyük konsantrasyonunu Avrupa’da harcayan Beşiktaş, marta kadar lige dönmüş olacak ve hızla toparlanıp şampiyonluğu sıkı kovalayabilir. Ligdekiler Beşiktaş’ın oyun sitilini anladılar gibi, o nedenle zorlamaya devam edecekler ve Beşiktaş da zorlanabilir.

      İyice toparlanan Fenerbahçe, şampiyonluğun en önemli adaylarından. Ve geriden gelen, toparlanan Trabzonspor’un yarışta var olduğunu unutmamak gerek.