SUÇ VE CEZA FF'NİN TEMASI: BEN MASUMUM

Sema SEZEN 02 Kas 2020

Sema SEZEN
Tüm Yazıları
10. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali bu yıl "Ben Masumum" temasıyla çevrimiçi gerçekleştirilecek. Festivalde 8 uzun, 10 kısa film yarışacak

10. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali basın toplantısı dün çevrimiçi yapıldı. Açılış konuşmasını festival başkanı Adem Sözüer’in yaptığı toplantıda festival direktörü Bengi Semerci festivalin içerdiği tüm programı görsellerle anlattı.

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali bu yıl 10. kez 20 – 26 Kasım 2020 tarihleri arasında çevrimiçi gerçekleşecek. Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrenci jürisi festivalde yerini alacak. Onuncusu düzenlenen “Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali”nde bu yıl, “Adalet” teması ile dünyanın dört bir yanından “Ben Masumum” temalı filmleri bir araya getiriliyor.

ANA TEMA ADALET
Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nda Türk ve Dünya sinemasından seçilmiş, ana temaları adalet olan 8 film yarışacak.
Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması’nda ise 10 film yarışacak.
Adalet Terazi’si bölümünde 5 tane dünya sinemasının seçkin örneklerinden film yer alıyor. Adalet temalı kısa filmlerin oluşturduğu seçkiler ve kısa film yönetmenleri ile söyleşiler programın önemli bir parçasını oluşturuyor.

Endüstri Günleri ‘VisionIST’

Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali kapsamında gerçekleşecek olan film endüstrisinin buluşmasını sağlayan, endüstrideki gelişmelerin tanıtıldığı, tartışıldığı, iletişim toplantılarının yapıldığı VisionIST, “Endüstri Günleri” olacak. 21-22 Kasım 2020 tarihlerinde gerçekleşecek bu bölümde hızla gelişen endüstride farklı kuşaklardan gelen ulusal ve uluslararası meslek profesyonellerinin birbirini tanıması, iletişimde bulunması ve bu şekilde üretimlerine yansıtacak katkıyı sağlaması hedeflendi.
Festival 19 Kasım 2019 Perşembe günü çevrimiçi yapılacak açılış ile başlayacak. Massoud Bakhshi’nin yönettiği “En Uzun Gece” filmi açılışta izleyici ile buluşacak.

Jüri başkanı Leena Yadav

10. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali'nin Jüri başkanlığını Leena Yadav yapacak. Yedav, 2018 yılında ‘Netflix Orijinal Film’ kategorisinde yayınlanan ‘Rajma Chawal’ filmini yazıp yönetmesi ile de tanınıyor. Yadav’in hazırladığı ilk gerçek suç belgeseli yakında Netflix’de yayınlanacak. Jüri üyesi Rodd Rathjen ise 9. Uluslararası Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması "En İyi Film Ödülü"nü, "Batmadan" filmi ile kazanmıştı.
Altın Terazi Uzun Metraj Film Yarışması’nın jürisinde Leena Yadav’in (jüri başkanı) yanı sıra; Ömür Atay (yönetmen), Rodd Rathjen (yönetmen), Alin Taşçıyan (film eleştirmeni) ve Tuba Ünsal (oyuncu) gibi sinema dünyasının ünlü isimleri bulunacak.
Altın Terazi Kısa Metraj Film Yarışması’nın jüri başkanlığını ise yönetmen Ruth Gabriel gerçekleştirecek. Gabriel’in yanı sıra; Vuslat Saraçoğlu (yönetmen) ve Alican Yücesoy (oyuncu) da jüri ekibinde yer alacak. Jüri başkanı Ruth Gabriel; film yapımcısı, ödüllü şiir yazarlığı ve iletişim uzmanlığı ile de tanınıyor.