SRİ LANKA, HAKKARİ YA DA CHRİSTCHURCH: TERÖR HER YERDE İNSANLIĞIN DÜŞMANI

Ozan CEYHUN 24 Nis 2019

Ozan CEYHUN
Tüm Yazıları
İnsanlık düşmanı terör örgütleri ve insanlıktan nasibini almamış caniler yani teröristler ile mücadelede eden ülkeler desteklenmeli. Terör eylemleri sonrası sadece "terörü lanetliyoruz" demekle terör yok edilmiyor.

Hristiyan alemi bu hafta sonu paskalya yortusunu kutlamaktayken Sri Lanka’dan gelen acı haber tüm insanlar olarak hepimizi sarstı. Terör bir kez daha insanlığın düşmanı olarak kendini gösterdi. Sri Lanka’da kiliseleri ve otelleri hedef alan teröristler 290 ve belki de daha fazla insanı katlettiler. 500’den fazla yaralı olduğu haberlerini okuduk. Katledilenler arasında iki de Türk vatandaşı var. Paskalya Yortusunu kutlamakta olan onlarca Hristiyan katledildi ve yüzlercesi yaralandı. İnsanlık düşmanı caniler bu sefer Sri Lanka’yı vurdu. 21 milyon nüfusu olan Sri Lanka'da halkın yüzde 70'i Budist, yüzde 12'si Hindu, yüzde 10'nu Müslüman ve yaklaşık yüzde 7'si Hristiyanlardan oluşuyor. Sayılardan da anlaşıldığı gibi ülke nüfusunun en azını oluşturan Hristiyanlar hedef alındı. 

Ardından da Kalutara kentindeki Müslümanlara ait iş yerleri kundaklandı. Pattalum kasabasındaki bir camiye molotof kokteyli saldırısında bulunuldu. 

Anlaşılan teröristlerin hedefi Sri Lanka’nın bir iç savaşa sürüklenmesini sağlamak.

Terör her yerde aynı şekilde insanlığın düşmanı. 

Biz Türkler ve Müslümanlar terörden çok çektik ve hala çekmekteyiz. Daha çok yeni geçtiğimiz pazar Günü dört şehidimizi toprağa verdik. Şehitlerimiz Erhan Çiyapul 22, Murat Şahin 25, Yener Kırıkcı 26 ve Şevket Çetin 27 yaşındaydı. İnsanlığı savunmakta ve teröristlere karşı mücadele vermekteydiler. Hem Türkiye’de hem Suriye’de hem de Irak’ta gencecik insanlarımız insanlık için, insanlık düşmanı canilere karşı mücadele vermekteler. Türk askerleri ve polisleri canları pahasına teröre karşı tüm insanlık için mücadele verdiklerinden dolayı Avrupa’da insanlar huzur içinde yaşayabilmekte. Türkiye ise böylesine büyük bir bedel öderken maalesef birçok Avrupa ülkesi teröristlerin sığındığı ülkeler konumunda. Türkiye teröre karşı mücadelede yalnız bırakılmakta.

Müslümanlar ise maalesef her geçen gün daha çok teröristlerin ve terör saldırılarının hedefindeler.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentinde cuma namazı esnasında düzenlenen silahlı saldırıda en az 50 kişi yaşamını yitirdi, onlarca kişi yaralandı. Cuma namazı kılmakta olan insanlar aynı Sri Lanka’da kilisede paskalya yortusu kutlamakta olan insanlar katledildiği gibi katledildiler.

Avrupa ülkelerinde son yıllarda Müslümanlar can ve mal güvenliklerinden endişe etmeye başladılar. Sokaklarda saldırıya uğrayan ya da taciz edilen Müslümanların sayısı artmakta. Birçok Avrupa kentinde camilere saldırılar yapılmakta.

Terör cami ve kilise ayrımı yapmaksızın insanlara saldırılarını sürdürmekte.

Teröre karşı mücadele sadece askeri ve polisiye önlemlerle başarılı olma şansına sahip değil. Terör örgütlerinin bazısını “müttefik” bazısını “düşman” olarak tanımlayan ABD, AB ve bazı AB üyesi ülkeler bu konuda büyük hata yapmaktalar. Teröristin “iyisi” ve “kötüsü” olmaz. Terörle mücadele ederken “düşman” terör örgütlerine karşı “dost” terör örgütleri destekleyenler terörün yok edilmesini de engellemekteler. Terör söz konusu olduğunda bazı teröristleri “Müslüman teröristler” ya da “Hristiyan teröristler” diye tanımlayanlar bu yanlış ifadeleri ile teröristlerin amacına hizmet etmekte olduklarını bilmelidirler.

İşte Sri Lanka ve Yeni Zelanda örnekleri ortada! 

Yine aynı şekilde Türkiye’nin şehitleri söz konusu olduğunda kayıtsız kalanlar ve PKK, PYD ya da YPG gibi isimlere sahip olan kanlı terör örgütlerine karşı tavır almayanlar terörün yok edilememesine hiç şaşırmamalılar.

İnsanlık düşmanı terör örgütleri ve insanlıktan nasibini almamış caniler yani teröristler ile mücadelede eden ülkeler desteklenmeli. Terör eylemleri sonrası sadece “terörü lanetliyoruz” demekle terör yok edilmiyor.