SOSYAL MEDYA VE KULİSLER ÖLÇÜ DEĞİL

Mustafa YAŞAR 27 May 2018

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Galatasaray'da sosyal ve yanlı medyanın! değil, delegenin dediği oldu ve Mustafa Cengiz başkanlığındaki yönetim olağan seçimli genel kuruldan zaferle çıktı.

Cengiz ve yönetimini tebrik ediyor, ekonomik anlamda zor bir dönemden geçen Galatasaray’daki görevlerinde kolaylıklar diliyorum.

Gelelim seçim sürecindeki diğer kulüpler Fenerbahçe ve Bursaspor’a.

Dün beklenildiği gibi çoğunluk sağlanamadığı için 2-3 Haziran’a ertelenen Fenerbahçe kongresinde bilindiği gibi Aziz Yıldırım ve Ali Koç başkanlık için aday ve kongreden çıkacak sonucu sadece Fenerbahçeliler değil kamuoyu da merakla bekliyor.

O kamuoyunun temayüllerine baktığımızda ise Ali Koç ismi öne çıkıyor ancak yine son sözü oy kullanacak olan kongre üyeleri belirleyecek ki; işte o noktada kimin başkan seçileceğini ön görmekte takdir edersiniz ki pek mümkün değil.

Fenerbahçe kongresinin sonucuna dair sadece şu yorumu yapabilirim.

Eğer ki başta sosyal medya olmak üzere, kulislere bakarak sonuca dair öngörü de bulunulursa büyük yanılgı olacaktır.

Demek istediğim şu ki; Fenerbahçe’nin yeni başkanını büyük çoğunluğu oy hakkı olmayan sosyal medya kullanıcısı ve kulisçi Fenerbahçeliler değil, sandığa gidecek çoğunluğu Aziz Yıldırım’dan yana olduğu bilinen kongre üyeleri belirleyecek.

Çıkacak sonuca bu açıdan bakmak çok daha sağlıklı olacaktır diye düşünüyorum.

Gelelim Bursaspor’daki 4 adaylı seçime.

Yeşil-beyazlılarda olağan seçimli genel kurul dün akşam başladı.

Ben bu yazımı yazarken, yönetim kurulu faaliyet  ve mali raporları okunmamış, yönetim ve denetleme kurulunun ibrası ve adaylar da son konuşmalarını yapmamıştı.

Hayli gergin gelinen dünün o kısmında umuyorum ki nahoş gelişmeler yaşanmamış ve bugün kongrede delegelerin oy kullanma sürecine gelinmiştir.

Yazımın muallak bu kısmından da anlayacağınız üzere Bursaspor başkanlık seçimine işte böylesine bilinmezlerle gidiliyor.

Mevcut başkan Ali Ay’ın yeniden aday olduğu kongrede Ahmet Bozdemir, Lemi Keskin ve  Hüseyin Akdemir diğer adaylar.

Görev süresince başarısız gördükleri Ali Ay’ın yeniden başkan adayı olmasına bir hayli tepkili Bursasporlunun varlığında kimin seçileceğini kestirmek bir hayli güç ancak diğer kulüplere nazaran daha yakından bildiğim için şunu söyleyebilirim ki; Bursaspor’da delegeler 4 adaydan da çok memnun değil ve bir çok delege hala kararsız.

Bursaspor’un yeni başkanın kim olacağının cevabı da işte o kararsızların son anda vereceği kesin kararda yatıyor.