SON YARIM SAAT

Aytekin AKAY 29 Oca 2018

Aytekin AKAY
Tüm Yazıları
Beraberliklerde her iki takım hakkında rahatça yorum yapabilirsin. Sosa girene kadar Trabzonspor'un kalitesi düşük, bugün benden bir şey olmaz havasındaydı.

 Bir ara kornerlerde 7’ye 1 Fenerbahçe üstünlüğünü okuduk ekrandan. Sosa Trabzonspor’un kalitesini öyle bir artırdı ki..! 

Burak ile gelen golün kaynağında da o vardı. Abdülkadir’in üstten düşürdüğü topu da es geçmemek lazım. Fenerbahçe eksiklerine rağmen, Trabzonspor’dan daha önde basmasının başka bir anlamı var. Rıza hoca endişeli. Aman yenilmeyeyim. Yenil arkadaş, önde bas, kanattan ortadan ara, yor. Yenilirsin,  yenilirsin.

 

Önce mağlup olmamayı Fenerbahçe düşünmeliydi, Rıza hoca değil. Sen galip geleceğim diye sahada olacaksın. Sosa ile başlayabilir, hamle oyuncusu Yusuf’u düşünebilirdi.

 

Maçın nerede oynandığına bakarak, orta dörtlülerin oyunu nasıl yönelttiğini anlayabilirsiniz. Trabzonspor golünden sonra oyun dengelendi, Valbeuna ve Elif Elmas’ın girmesiyle ibre yine Fener’e döndü. Son yarım saati güzelleştiren işte bu 3 oyuncu. Sosa, Elif Elmas, Valbeuna.

 

Trabzonspor takımı, vasat, kalitesiz ve bol top kaybıyla maçı tamamladı. İkili mücadelelerde sadece Okay vardı. Maça yenilmeyeyim diye başlayan iki teknik adamın son yarım saatteki hamleleri kazanmaya yönelikti. Rıza hoca geç kaldı, Aykut hoca takımını en azından 1 puanla İstanbul’a döndürdü.

 

Her iki kafa golü de güzeldi. Volkan’ın yediği tam köşeye gitti; bir şey yapamazdı. Onur ellerinin üzerindeki topa selam çaktı.