Vakıf Katılım web

SON 10 GÜN!

Aslıhan AKDAĞ TÜRKER
Tüm Yazıları
Ne güzel umutlarla başlamıştık 2020'ye. Ahhh artık uzak ve hayal gibi görünse de ben 2020'yi Prag'ta karşılamıştım.

Ne güzel umutlarla başlamıştık 2020’ye. Ahhh artık uzak ve hayal gibi görünse de ben 2020’yi Prag’ta karşılamıştım. Yeni yıl pazarlarında ışıl ışıl tezgahlar, ekmek arası atıştırmalıklar, sıcak içecekler, muhteşem bir tarihi doku, çok çok soğuk ve çok kalabalıktı. Prag, İstanbul ve New York’tan sonra beni en heyecanlandıran şehir oldu diyebilirim. Bir yandan soğukla mücadele edip bir yandan gezip görmeye çalışmak beni çok zorladığı için yaz mevsiminde tekrar gitme planı yapmıştım ve daha niceleri... Hiçbir planımızı, hayalimizi gerçekleştiremedik. Sevdiklerimizi, sevdiklerimizin yakınlarını kaybettik. Hem de ne çok kayıplar yaşadık. Ama bir şekilde geldik sene sonuna. Yeni düzen hepimizi çok zorlasa da, alıştık, alışmak zorunda kaldık. Bizim gibi dokunmayı, sarılmayı seven bir millet için ne de zor oldu. Annemiz, babamız, dostlarımızla kucaklaşmaya hasret kaldık...

Her sene bu dönemlerde yeni yıl gecesi kim nerede sahne alıyor, İstanbul mu, Kıbrıs mı, Antalya mı? Hep bunları yazar paylaşırdım. Eski düzende olsak bence Ebru Gündeş, Funda Arar, Fatih Ürek Kıbrıs’ta, Murat Dalkılıç İstanbul’da, Yıldız Tilbe Antalya’da sahne alacaktı... Bir de eskiden dünyaca ünlü iç giyim markası VS’nin yeni yıl gecesi özel defileleri olurdu ekran başına kitlenir Adriana Lima’nın çıkmasını beklerdik. Belediyenin düzenlediği sokak partileri, konserler falanda vardı. Artık hiçbiri yok. Şu an nasıl bir iç çektim inanın anlatamam. Neyse ki yeni düzende çevrim içi konserlerle evimizde yeni yıl gecesi konser dinleyebileceğiz.

Mesafe, maske, temizlik. Aylardır tek konuştuğumuz konu bu ve hala sokaklarda maskesiz dolaşan insanlar var. Her bir sorumsuzluk bizim geçmişte özlem duyduğumuz günlerin geri gelmesini daha da uzaklaştırıyor. Hep söylüyoruz yine söylüyorum, umarım bir an önce atlatırız bugünleri.

Sevgi ve müzikle kalın..