SÖMÜRÜLENLER SÖMÜRGECİLERDEN HESAP SORUYOR…

İlnur ÇEVİK 03 Tem 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
Almanya karıştı! Mülteciler konusu Alman koalisyonunda deprem yaratıyor… İçişleri Bakanı önce istifa ettiğini açıkladı sonra ise Angela Merkel ile görüşeceğini ve bir uzlaşma arayacağının sinyallerini verdi…

Hristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU) Genel Başkanı ve İçişleri Bakanı Horst Seehofer, koalisyon ortağı Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel Başkanı ve Başbakan Merkel ile sığınmacı ve iltica politikasına ilişkin yaşadığı görüş ayrılığı konusunda uzlaşmak bir kez daha CDU ile görüşüleceğini söyledi.

İçişleri Bakanı Seehofer, başka bir AB ülkesinde önceden kayıt altına alınan, Almanya'da daha önce iltica talebi reddedilen veya belgeleri olmayan sığınmacıların ülke sınırlarından geri çevrilmesini talep ediyor. Başbakan Merkel ise konuyu AB düzeyinde çözmek istiyor.

Ama AB üyeleri radikal ve ırkçı sağın oyuncağı haline gelmiş durumda. Avusturya bir ırkçı aşırı sağcı tarafından yönetiliyor. Hollanda yabancı düşmanı ırkçılara pirim veren bir başbakan tarafından idare ediliyor.

Yani Merkel’in işi zor. Kimse onunla iş birliği yapmak istemiyor… Türkiye Suriyeliler konusunda Merkel’i ve diğer Avrupalı liderleri ipten kurtardı ama onlar hala sözlerini tutmadılar.

Ama Suriyeli mülteciler buzdağının görünen ucu. Problem çok daha büyük... Sömürülen Afrika halkları kendilerini sömüren, ülkelerinin zenginliklerini çalıp Avrupa’ya götüren sömürgecilerden hesap soruyor. “Bizden alıp kendi ülkelerinizi zengin ettiğinize göre biz de sizin ülkelerinize gelip şimdi bu zenginlikleri sizinle paylaşacağız" diyorlar…

Afrikalıların içine düşürüldüğü zavallı durumu, fukaralığı ve açlığı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Afrika gezilerinde görme fırsatı bulduk… Bu insanlara hak vermemek mümkün mü?