ŞİMDİ NE OLACAK?

Mustafa YAŞAR 21 Mar 2020

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Aklın yolu birdir derler.

Önce seyircisiz oynamayı, oynatmayı denedik.
Bir haftalık bu deneme gösterdi ki futbol, taraftarsız oynanmıyor ve bunu içindeki hiçbir paydaş istemiyor.

Taraftarsız oynamanın yanında koronavirüs endişesi de tavan yapmış ve bu sebeple Avrupa’daki liglerin tamamı bir bir erteletirken, biz ‘Oynat Uğur’cuğum’ modundaydık ki; önceki gün alınan erteleme kararı herkese derin bir ‘oh’ çektirdi.

Aklın yolu birdir derler.

Erteleme doğru karar oldu.

Ancak önümüzde ‘Şimdi ne olacak?’ soruları var.

İlk gelen bilgilere göre süresi belirsiz erteleme üzerine Türkiye Futbol Federasyonu 8 tane alternatif plan hazırlamış.

O planların tümü liglerin mayıs ayı başında başlayıp haziran sonu gibi tamamlanması üzerine.

8 alternatif planın içinde ligin iptali ve şampiyon olmadan oynanmamış sezon sayılacak gibi bir alternatif yokmuş.

Virüsün etkisi devam ederse yeniden bir değerlendirme yaparak diğer alternatiflere yönelecek olan TFF böyle düşünürken, yukarıda ki paragrafta da dikkat çektiğim gibi bu ertelemenin ardından, ister istemez akıllarda başka sorularda oluştu.

Bir çırpıda akla gelen o soruların başında Korona virüs salgınında olumlu bir gelişme olmazsa liglerin nasıl tamamlanacağı geliyor.

Üstte de belirttiğim gibi Federasyon önce süreci görmek istiyor.

Yani bu soruya bugünden cevap bulmak imkansız.

Diğer bir soruda haziran sonuna kadar ligler ve kupa maçları bitirilemezse, şampiyon olacak, bir üst lige çıkacak takımlar ve küme düşen takımların nasıl belirleneceği.

Bu da virüsün etkilerine bağlı bir cevap olarak ortaya çıkıyor ki;  başlangıcı henüz belli olmayan ligler için takımların nasıl bir antrenman programı uygulayacağı da ayrı bir merak konusu.

Bu soruları genişletebilir yabancı sporcuların ülkelerine gitmesi için izin verilecek mi?  31 Mayıs'ta bitecek futbolcu ve teknik adam sözleşmelerinin ne olacağını da dahil edebiliriz ancak görünen o ki; bu sorulara cevap bulmak için henüz erken ve gün be gün soru işaretlerine yenileri eklenecek.