ŞEYTANI DİNLEYİNCE

Aslı SERTDEMİR 14 Mar 2020

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Gözü dönmüş bir kadının yapacaklarını sadece Allah bilir. Pire için yorgan yakmak sözü, klişe kalır.

Gözü dönmüş bir kadının yapacaklarını sadece Allah bilir. Pire için yorgan yakmak sözü, klişe kalır. Yatağı komple adamla ateşe verebilir. Öncesi, sonrası başına gelecekleri asla hesaplamaz. Aynı Ece Erken gibi… Ece uzaktan bakınca akıllı, hesaplı kitaplı yaşayan biri. Tabiri caizse minareyi çalmadan kılıfını hazırlayanlardan. Onun bile gözü kararınca yaptıklarına bakın. Beraber olduğu adamın, hala boşanmamış eşinin evinin önüne gidip, kapısının önündeki arabalara zarar veriyor. Sizce Ece biraz soluklansa, 2 dakika düşünse bu yaptıklarını yapar mı? Ben cevap vereyim, asla! Günümüzde kamerasız sokak, ev yok. Sizce Ece bu ihtimali görmezden mi geldi? Yaptıklarının ortaya çıkmayacağını mı düşündü? ‘’O kadar ahkam kestim, milleti kınadım. Yarın bunlar ortaya çıkınca milletin yüzüne nasıl bakarım?’’ diye düşünmedi mi? Emin olun düşünmedi. Ece gibi bir kadın, böyle gündeme gelmeyi göze almaz. Tükürdüğünü yalamaz. İşinden olmayı göze almaz. Emin olun bir dostu ‘’yapma’’ dese yapmazdı. 2 dakika sakin düşünse yapamazdı. Oğlunun yüzüne baksa vazgeçerdi. Siz; ektiğini biçti deyin. Kınadığı yerden sınandı deyin. Ben derim ki; nasıl canı yandı, kandırıldı da hiç düşünmeden bunları yapabildi?

Bilim kurgu tadında

Sars, domuz, kuş, gergedan gribi daha adı aklıma gelmeyen neler neleeer atlattık. Derken korona çıka geldi. Herkes yine panik, her kafadan bir ses. Bilirsiniz böyle durumlarda fikri olmayan yok. Kime sorulsa uzman, bilir kişi. “Ben bilmiyorum” diyen bir Allah’ın kulu yok. Köşesine taşımayan, gündeme almayan yazar kalmadı. Ama ben inatla yazmaktan kaçındım. İzlediğim bilim kurgu filmlerinin yan etkisinden mi bilmem, içimin bir tarafı hiç ciddiye almak istemedi. Belki de şehirlere hatta ülkelere dağılmış aile bireyleri olan biri olarak bu riski görmek istemedim. Hiç itibar etmedim okuduklarıma, duyduklarıma. Ta ki yetkili mercilerden haber gelene kadar. Eveett artık resmen korona denen gerçekle yüz yüzeyiz. Temas yok! O eller sık sık yıkanacak. Beslenmeye dikkat! Ayrıca bir süre gezmeyi tozmayı bırakıp evde oturma zamanı. En önemlisi de yetkili merciler dışında çıkan hiçbir habere itibar etmemek. Ve son bir şey daha, Tom Hanks bir an önce iyileş lütfeennn!

Prim dolandırıcıları                                                                                                                                                             

Türk Telekom’dan aradığını iddia eden bir kadından telefon aldım. Tüm kişisel bilgilerimi söyledikten sonra…  “Türk Telekom özelleştiği için sözleşmenizi yenilemeliyiz. Bu yenilemeyle Dsmart ya da Tivibu üyeliği almak zorundasınız.” dedi. İstemediğimi söylememe rağmen, “Mecbursunuz! Biz bu iki firma ile anlaştık.” dedi. Yeni bir üyelik ile uğraşmak istemediğim için söylene söylene bana en uygun seçeneği seçtim. 3 gün sonra kullanmayacağım Dsmart kutusu geldi. 2 gün sonrası da Türk Telekom alt yapı uzmanı geldi. Zaten evimde olan bağlantıyı görünce neden böyle bir şey istediğimi sordu. Olanı biteni anlattığımda, “Kandırılmışsınız ve ilk değilsiniz.” dedi. Artık dolandırıcılar dev kurumsal firmaların adlarını kullanılıyor. Bu isimler ve bilgiler dolandırıcılara itibar etmemizi sağlıyor. Yetkili kurum ve kuruluşlar müşteri, abone toplamak için yetki verdiği özel firmaların onların itibarını zedelediğini bir an önce görmeli, önlem almalı.