ŞEN OLA TÜRKİYE'M ŞEN OLA 

Mustafa YAŞAR 09 Haz 2019

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Salı günü deplasmanda karşılaşacağımız İskandinavların yükselen yıldızı karşısında alacağımız puan veya puanlar gruptaki geleceğimize ışık tutacak ama şu bir gerçek ki bu milli takım da ışık veriyor ve Avrupa Şampiyonası'na katılma yolunda artık çok ama çok avantajlıyız.

Şenol Güneş ile kaybettiği havayı, heyecanı yakalayan Milli takımımız, Avrupa Şampiyonası elemelerine ikide iki yaparak iyi başlamıştı.

Grubun favorisi, son Dünya Şampiyonu Fransa karşısına ‘kaybedecek bir şeyimiz yok’ diyerek çıkan milliler, ilk 45 dakikada yıldızlar topluluğu karşısında mücadele gücü yüksek bir futbol ortaya koyarken, Kaan Ayhan ve Cengiz Ünder’in golleri ile öne geçti.

Fransa ikinci yarıya iki oyuncu değişikliğiyle başladı.

Teknik direktör Didier Deschamps, Digne,'nin yerine Mendly, Matuidi'nin yerine Coman'ı oyuna alarak sonuca gitmeye çalışsa da; moral ve motivasyonu yüksek millilerimiz rakibine şans vermedi ve ilk yarıdaki oyun anlayışını devam ettirerek sonuca gitmeyi bildi.

Bayramın ilk günü Antalya kampında bir araya geldiğimiz Şenol Güneş ve futbolcularımıza kazanacağımıza dair inancımı belirten sözlerimi o gün orada olanlar biliyor.

Dün bunun hayata geçmiş olmasını görmekten çok mutluyum.

Bu zaferde imzası olan herkesi alınlarından öpüyorum.

Gelelim sözün özüne.

Biz kazandık ve 3’te 3 yaptık.

Ancak henüz daha yolun çok başındayız ve her şeye rağmen dün kazanarak puanını 6’ya çıkaran İzlanda grupta asıl rakibimiz olarak gözüküyor.

Salı günü deplasmanda karşılaşacağımız İskandinavların yükselen yıldızı karşısında alacağımız puan veya puanlar gruptaki geleceğimize ışık tutacak ama şu bir gerçek ki bu milli takım da ışık veriyor ve Avrupa Şampiyonası’na katılma yolunda artık çok ama çok avantajlıyız.