SANALDAN, SANAL PARA…

Aslı SERTDEMİR 18 Tem 2020

Aslı SERTDEMİR
Tüm Yazıları
Garibim Twitter ne desin, ne yapsın? Kafasına silah dayayıp, kimse kimseyi soymamışlar ki… Adamlar istemiş, onlar da seve seve vermiş.

Birçok tanınmış kişi ve önemli ismin sosyal medya hesapları hacklendi. Bir anda özellikle sosyal medyanın gündemini değiştiren bu olay, Twitter’da da en çok konuşulanlar arasına girdi. Hacklenen hesapların arasında Tesla CEO'su ve SpaceX'in kurucusu Elon Musk, Microsoft'un kurucusu Bill Gates, dünyanın en zengin iş insanı Jeff Bezos ve ABD'li rapçi Kanye West, Apple, eski ABD Başkanı BarackObama'nın sosyal medya hesapları Bitcoin dolandırıcılığı için hacklendi.                                                                                          Hacklenen hesaplardan, sanal para birimi Bitcoin istenildi. Hackerlar; “Ne kadar para gönderirseniz, iki katını geri alırsınız. 1000 dolar gönderirseniz size 2000 dolar geri göndereceğim!” notunu yazdı.                                     

Şimdi siz, “Bunlara hala inanan, para gönderen var mı?” diyorsunuz muhtemelen ama demeyin! Adamların belirttiği Bitcoin adresine, yarım saatte yaklaşık 50 bin dolardan fazla para gönderilmiş.                                                                                                  

Bu sistem açığı ve dolandırıcılıkla ilgili Twitter’dan gelen açıklama kimsenin içine su serpmedi. “Twitter hesaplarını etkileyen güvenlik olayının farkındayız. Olayı soruşturmak ve düzeltmek için çalışıyoruz. Olayla ilgili kısa süre içinde bilgilendirme yapacağız.”

Garibim Twitter ne desin, ne yapsın? Kafasına silah dayayıp, kimse kimseyi soymamışlar ki… Adamlar istemiş, onlar da seve seve vermiş. 

Vasiyet!

Yıllardır, müze mi olsun, cami mi? Açılsın mı? Kapalı mı kalsın? diye beyin fırtınaları yapılan Ayasofya’dan şükürler olsun ki ezan sesleri yükseldi. Tabi ki bu durumdan çoook rahatsız olanlar oldu. Özellikle Yunanistan, ABD, Avrupa Birliği ve Rusya olmak üzere uluslararası bir tepkiyle karşılandı. Sevgili Amerika bu kararımızla ilgili hayal kırıklığına uğramış. Avrupa Birliği kararımızı “esef verici” bulmuş. Yunanlılar bizi kınamış, bir de ters yöne gittiğimizi söylemiş. Artık o ne demekse? Papa karardan dolayı derin üzüntü duymuş. Şaşırdık mı? Hayır! Hadi bunları anlarım da bizimkilere ne oluyor? Ne gerek varmış, etraf cami doluymuş. Müze olarak kalmalıymış. Bu Atatürk düşmanlığıymış. Şu günlerde hiç yeri, zamanımıymış.                                                                           

Bunları söyleyenlere sorun hepsi vatansever, Müslüman, Osmanlı torunu… Hiçbir halt değilsiniz! Vatansever olsanız ülke benim, vatan benim, Ayasofya benim sizde kim oluyorsunuz? derdiniz. Müslüman olsanız, Ayasofya’dan gelen sesiyle mutlu olurdunuz. Osmanlı torunu olsanız, Fatih Sultan Mehmet’in vasiyetini unutmaz, unutamazdınız. 

 Zeka sorunu

Ne zaman ilişkilerinde düzen tutturamamış arkadaşlarımla bir araya gelsek, konu dönüp dolaşır aynı yere gelir. “Yalnızım çünkü erkekler zeki kadın sevmiyor.” Bu cümleyi işine gelen, geldiği gibi kullanıyor. Zeki olanın da olmayanın da bahanesi bu olmuş.

Bence erkeklerin tahammül edemediği zeki kadınlar değil, kendini zeki sanan kadınlar. Hani şu düşman başına dediklerimiz. Her şeyin en doğrusunu en mükemmelini bilenler. Hiç durmadan konuşan, memnuniyetsiz tipler.                                                                                              İşin aslı astarı; kimse kendinden ne çok zeki ne de seviyesi çok aşağıda biriyle olmak ister. İki kelam konuşmak, sohbet etmek, anlaşmak, uzlaşmak ister. Farklı kültür ve düşünce yapısındaki kişiler içinde maalesef umut yok. Boşuna hayal kurmayın. Sizin yan yana oturmanız bile mucize olur.