SAHNEDEN, PERDEYE…

Aslı SERTDEMİR 02 Tem 2022

Aslı SERTDEMİR
Beyaz perdenin tadını alan Hollywood şarkıcıları, art arda film çekmeye devam ediyor.

Beyaz perdenin tadını alan Hollywood şarkıcıları, art arda film çekmeye devam ediyor. Lady Gaga bunlardan biri… Oscar ödüllü şarkıcının yeni rolü belli olmuş. ‘’Joker’’ filminde, Harley Quinn’i Layd Gaga canlandıracakmış. Ve haberlere göre bu ‘’Joker’’ müzikal olacakmış. Beyaz perdeden uzak kalamayan bir diğer şarkıcı, tabii ki Madonna… Hayatını konu alacak filmin yönetmeni olacak. Bu zaten biliniyordu… Fakat gelen son bilgilere göre Madonna, filminin yapımına da el atmış. Birçok aday arasından, kendisini canlandıracak ismi bizzat seçmiş. Her ne kadar gizli tutulsa da… Madonna’nın favorisinin ‘’Julia Garner’’ olduğu, başından beri konuşuluyordu. Beklenildiği gibi de Julia Garner’ı seçmiş. Garner; henüz bu haberi onaylamasa da… Dedikodular filmde kesin oynayacağı yönündeymiş. Mükemmel bir seçim! Madonna’yı Julia Garner’dan daha iyi oynayacak ikinci bir isim bence de yok. Beyaz perdeye en çok yakıştırdığım ikili tekrar bir arada... Altı yıl aradan sonra, Julia Roberts ve George Clooney beraber oynadıkları ‘’Cennete Bilet’’ filminin fragmanı yayınlandı. Fragmanı izleyin! Onca yıl geçmesine rağmen, birbirlerine hala ne kadar yakıştıklarını görün. Cennete Bilet, 16 Eylül’de vizyona girecekmiş.

Biyografik…

Biraz da ülkemden beyaz perde haberleri vereyim… Biyografik filmler denince, akla ilk gelen isim Mustafa Uslu… Bu tarz filmlerde ne kadar başarılı olduğunu defalarca kanıtladı. Çektiği biyografiler, gişe rekorları kırdı.  ‘’Ayla’’ bunlardan ilki ve bence en güzeliydi. Hemen ardından ‘’Müslüm ve Naim’’ geldi. Bu yapımlarla gişe rekorları kırdı. Mustafa Uslu biyografilerine bir yenisini daha ekliyor. Ve şimdi de Neşet Ertaş’ın hayatını konu alan bir film çekiyor. ‘’Garip Bülbül Neşet Ertaş’’ filminin oyuncu kadrosu açıklanmış. Neşet Ertaş’ın gençliğini Bektaş Dolu, ilerleyen yaşlarını Ramazan Bağgül oynayacakmış. Ertaş’ın annesini Zara canlandıracakmış. Prof. Dr. Erol Parlak’ın Aynı isimli kitabından uyarlanan filmin… Fulya Özcan ve Mert Dikmen’in senaryosunu yazacakmış. Müzik direktörlüğünü Yıldıray Gürgen üstlenecekmiş. Ve Ömer Faruk Sorak ve Berker Berki yönetmen koltuğunu paylaşacaklarmış. İstanbul, Ankara, Kırşehir ve Almanya’da çekilecek biyografinin görüntü yönetmeni ise Jean Paul Seresin olacakmış. Filmin çekimleri bu hafta başlamış.

Bir yıldız daha kaydı…

Ön yargılı olmamaya ve büyük konuşmamaya her ne kadar özen göstersem de… TikTok için ön yargısız olamıyorum. Büyük konuşmadan duramıyorum. Böyle bir platforma, aklı başında insanlar neden üye oluyor, hala anlamıyorum. Alın size aklımın onaylamadığı bir isim daha… Johnny Deep de TikTok’a katılmış! Bana göre; aylar süren, sancılı boşanma davası Deep’in tüm ayarlarını bozdu. Hadi hesabı açtı… O duygusal boşanma davası paylaşımlarını neden TikTok’tan yaptı? Instagram, Twitter’dan ulaşamadığı kime ulaşıyor ki TikTok’dan? Johnny Deep 7 milyon takipçili TikTok hesabını şimdilik aktif kullanıyor. Umarım o da bizim Sertap Erener gibi hüsrana uğramaz. Ne arıyorsa onu bulur…