SADECE ÜÇ PUAN

Mustafa YAŞAR 25 Oca 2021

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Hafta arası iç sahada Denizlispor karşısında alınan farklı galibiyetin ardından bir kayıpta Malatya'da yaşanmaya ramak kalmıştı ki; Babel sahne aldı.

Sahasında 7 maçlık yenilmezlik serisi yakalayarak lider Beşiktaş ve ikinci sıradaki Fenerbahçe ile amansız şampiyonluk yarışının içinde olmaya devam eden Galatasaray bu iyi iç saha performansını deplasman müsabakalarına yansıtamıyordu.

Sarı-kırmızılılar, Yeni Malatyaspor mücadelesi öncesi dış sahada oynadığı son 4 maçın 3'ünde mağlup olurken (Fatih Karagümrük, İttifak Holding Konyaspor, Beşiktaş)  sadece 1 galibiyet (Trabzonspor) çıkarabilmişti.

Hafta arası iç sahada Denizlispor karşısında alınan farklı galibiyetin ardından bir kayıpta Malatya’da yaşanmaya ramak kalmıştı ki; Babel sahne aldı.

Son iki maçını kazanmış olsa da inişli çıkışlı bir performansa sahip olan Yeni Malatyaspor karşısında sarı-kırmızılılar kötü zemininde etkisiyle her iki yarıda da vasatı aşamayan bir oyun ortaya koydu.

26.dakikada sakatlanarak oyundan çıkan Feghouli’nin yerine oyuna dahil olan Emre Kılınç ile bulduğu pozisyon dışında gole kadar özellikle ofansta yokları oynayan Galatasaray, tek işi oyunu kontrolü altında tutmak olan ev sahibi karşısında oldukça zorlanırken, kilidi Babel ile açtı.

Tam ‘Bu maç berabere bitecek derken’ gelen golle kazanan ve kötü deplasman karnesine futbol hariç iyiyi yazdıran sarı-kırmızılılar haftayı karlı kapatmayı bilirken, maçta öne çıkan başkaca bir şey de yoktu.