SADECE MORAL OLUR! 

Mustafa YAŞAR 26 Ara 2021

Mustafa YAŞAR
Tüm Yazıları
Galatasaray, Süper Ligde dün sona eren ilk devrede tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşadı.

Galatasaray, Süper Ligde dün sona eren ilk devrede tam anlamıyla hayal kırıklığı yaşadı.

Şampiyonluk hedefinden şimdiden kopan sarı-kırmızılılar büyük hedeflerle göreve gelen Burak Elmas yönetiminde saha içi kadar saha dışında da kötü bir dönem yaşarken, tüm bu olumsuz tablo içinde Avrupa Ligi’nde yoluna devam ediyor olmakla teselli buluyor diyebiliriz.

İki ayrı ligde birbirinden farklı görüntü veren Galatasaray tez konusu olacak bu süreçte ‘Neyi yanlış yaptı? Derseniz birçok sebep yazabiliriz elbette ama biz geçelim dün Antalyaspor karşısındaki Aslan’a…

***

6 maçlık cezasının sonuncusunu dün son kez takımın başında yer almayarak tamamlayan Fatih Terim’in dışında kart cezalısı ve sakat oyuncuları da çok olan Galatasaray teknik yönetimi bu sebeple geçen hafta deplasmanda Adana Demirspor'a 2-0 yenildiği maça göre ilk 11’de 4 değişiklik yapmak zorunda kaldı. Antalyaspor karşısında bir önceki maçta gördükleri kartlar nedeniyle cezalı duruma düşen Taylan Antalyalı ve Alexandru Cicaldau kadroda yer almazken, Ömer Bayram ve Olimpiu Morutan da yedeğe çekildi.

Bu futbolcuların yerlerine Patrick van Aanholt, Aytaç Kara, Sofiane Feghouli ve Halil Dervişoğlu görev alırken, sakatlıkları bulunan Fernando Muslera, Sacha Boey, Christian Luyindama ve Mbaye Diagne de kadroda yer almadı.

***

İlk yarıda kapanan Antalyaspor karşısında sonuca gitmekte oldukça zorlanan Galatasaray,  oyundan çıkana kadar sahanın en iyilerinden olan Kerem Aktürkoğlu’nun asistinde Feghouli ile golü bulduğunda dakikalar 45+1’i gösteriyordu.

Aynı Kerem bu kez ikinci yarıda öylesine kalite kokan bir gol attı ki; o dakikadan sonra zaten açılan farkı kapatacak gücü olmayan Akdeniz ekibi için yenilgi kaçınılmaz olurken, bu sonuç sarı-kırmızılılar için de galibiyet hasretinin son bulması demek oluyordu.

Maça dair öne çıkarabileceklerim arasında pek bir şey yok aslında.

10 günlük lig arasına uzun süren galibiyet hasretini bitirerek girmiş olması Galatasaray adına moral olacaktır.

Ama sadece o kadar!

Zaten deplasman karnesi kötü olan Antalyaspor için de şunu söyleyebilirim.

Dün kazanma adına hiç ışık vermediler.

Düşme hattının biraz üstündeler ancak bu durum onlar adına büyük handikap.

Arada iyi çalışmalılar ve dönüşte artık bir seri yakalamak zorundalar.