​SABRİ SARIOĞLU'NU YENİDEN SEÇMEK YAŞA DEĞİL İŞE BAKMAK DOĞRUSUDUR

Süleyman KORKMAZ
Tüm Yazıları
Uzun bir aradan sonra futboluna zirve yaptırma şansı bulduğu Göztepe'de milli takıma seçilme şansı yakalayan Sabri Sarıoğlu'nun ne kadar iyi bir insan olduğunu bir kere daha milli takım çocuk kulübünün çekimlerinde görme şansı yakaladık.

Uzun bir aradan sonra futboluna zirve yaptırma şansı bulduğu Göztepe’de milli takıma seçilme şansı yakalayan Sabri Sarıoğlu’nun ne kadar iyi bir insan olduğunu bir kere daha milli takım çocuk kulübünün çekimlerinde görme şansı yakaladık. Kendisiyle röportaj yapmak için bekleyen miniği hazırlamak için kullandığı sevgi sözcüklerinde hatırladık. Soruyu sormak için beklemekte olan ve ne yapacağı pek de kestirilemeyen miniği Sabri güzel sözleriyle konuşmaya hazır hale getirmeye çalıştı. Bu bile onun ne kadar seçkin ve saygın olduğunun göstergesidir.

Mircea Lucescu, milli takım kadrosunu belirlerken çok iyi tanığı ve performansını yakından izlediği Sabri Sarıoğlu’nu Göztepe’deki başarılı futbolunu göz önüne alarak yeniden ay-yıldızlı kadroya seçmiştir. Lucescu, yaşa başa değil işe bakmıştır. Bunu Fatih Terim hocamız yapar mıydı diye bir soru aklınıza gelebilir inanın o da yapardı. Çünkü benzer özellikleri ve seçimleri o da gerçekleştirmiştir. Ancak Lucescu’yu böyle önemli bir oyuncuyu yeniden milli yapma konusundaki seçimi sebebiyle tebrik etmek gerekir. O yaşa değil işe bakmıştır ve Sabri’den daha güzel şeyler bekleyeceğini kanıtlamak istemiştir. Tecrübeli futbolcu olarak milli takımda Emre Belözoğlu ile birlikte Sabri Sarıoğlu’nun olması önemli ve doğru bir seçimdir. Bu konuda bir kere daha Mircea Lucescu’yu takdir etmek gerekir.

Siz iyi futbolcuysanız Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibi kulüplerde oynamasanız bile milli takıma seçilme şansınız vardır. Bu olması gereken doğruyu bize hatırlattığı için Lucescu’ya teşekkür ederiz. Fatih Terim hocamız yapsaydı da aynı teşekkürü seve seve ona sunardık….

Bu vesile ile gençleri, starları ve tecrübelileri ile milli takıma zorlu İzlanda maçı için başarılar dileriz. İzlanda eskiden fizik gücüyle ünlü bir ekip idi şimdi bu artılarına teknik kapasitesini de eklemiştir. Aman dikkat…

Gomis tam 7 gol attı bazıları yeni uyandı!

Başta Igor Tudor olmak üzere Galatasaray’a duyulmadık hakaretleri art arda edenler bu aralar susmuş olsalar da sarı-kırmızılı ekibi başarıya taşıyanların her gün biri medyamızda manşet olmaktadır. Bu son derece doğaldır. Lider takımın her futbolcusu başarılı kabul edilir ve onlarla röportajlar özel haberler yapılır. Bu eskiden de böyle idi şimdi de farklı olduğunu sanmıyorum.

Gomis’in attığı goller ve takımının hücum gücüne olan katkısı sarı-kırmızılı taraftarları mest ederken onu elinden kaçıran Marsilya’dan ve almayı aklına getirmeyen pek çok kulüpten “Ah, vah!” seslerinin ön işaretleri gelmektedir.

Bu futbolcunun transferini gerçekleştiren Galatasaray’ın transfer ve dış ilişkiler kahramanı Cenk Ergün’e binlerce teşekkür edilmeli. Çünkü eğer o bu futbolcuyu getiremeseydi Galatasaray bugün konuşulan değil suçlanan ve maalesef aşağılanan bir ekip olurdu. Sayın Başkan Dursun Özbek transferlerdeki doğruları ve bu konuda görevlendirdiği kişiler konusunda her türlü övgüyü hak ediyor.

Kulüpler Birliği Başkanlığı toplantısının arkasından hakemler ve futboldaki olumsuzluklar konusunda Futbol Federasyonuyla görüşeceklerini söylemesini önemsiyorum. Pek çok yeni konunun bu görüşmede ortaya çıkacağına da inanıyorum.

Beşiktaş Brezilya’da geleceğini arıyor!

Yanında yönetici arkadaşları ve Gökhan Keskin ile birlikte Brezilya’da pilot takım aradığı öğrenilen sayın Başkan Fikret Orman, siyah-beyazlı kulübün tarihine altın harflerle adını yazdıracak gibi görünüyor. Bir yandan Vodafone Arena Stadı gibi bir muhteşem eserin üstünde imzası olan sayın Orman diğer yandan da şampiyonluğa oynayan ve iyi puanlar toplayan futbol takımını kurmanın gururunu yaşıyor. Şenol Güneş gibi başarılı bir teknik adamı seçmek ve görevlendirmek de Fikret Orman’ın sayısız artılarından biri…

Brezilya’da aranılan hedefe ulaşılır mı ve pilot takım bulunur mu bunu kestirmek kolay değil. Ama Başkan Fikret Orman’ın boşa kürek çekmeyeceğini tahmin edenlerdeniz. Bu sebeple de ümitsiz değiliz. Beşiktaş’ın geleceğinin “Samba”lar ülkesinde olacağını umuyoruz ve heyecanla bu gelişmeleri bekliyoruz… Beşiktaş en doğru kişi tarafından başarıyla yönetilmekte ve özellikle futbolda ses getirmektedir…

Aykut Kocaman’ın kredisi yüksektir

Fenerbahçe zaman zaman istenmeyen sonuçlar alsa da, teknik direktörü kimi zaman kendisinden beklenmeyen sözler etse de bizdeki kredisi Aykut Kocaman hocamızın tükenecek gibi değildir. Onun belirlediği doğrular Fenerbahçe ve Türk futbolunun yararınadır. Elbet elindeki kadroyu en iyi şekilde çalıştırarak verimini ondan başka yükseltecek yoktur. Sayın başkan Aziz Yıldırım’ın Aykut Kocaman’ı teknik direktör olarak seçmedeki doğruluğu ve isabeti pek yakında ortaya çıkacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Çünkü Aykut Kocaman futbolun sadece teknik sorumlusu değil aynı zamanda düşünen beynidir de… Yeni ve doğru çözümler üretecek bunları da bize gösterecektir.

Fenerbahçeli taraftarların biraz daha sabır ve güven duymasını beklemek Aykut Kocaman’ın doğal hakkıdır… Zaten taraftarların büyük çoğunluğunun o gerçek bir kahramanıdır da…