​Rusların Suriye'de Kullandığı TURAN TABURLARI! (TÜRKLER)

Abdullah AĞAR 29 Kas 2017

Abdullah AĞAR
Tüm Yazıları
TURAN BATTALION (Turan Taburları) diye bilinen Orta Asya Türk kökenli bu silahlı gücün Saka-Yakut-Kırgız-Türkmenistan ve Özbek Türklerinden oluştuğu ifade ediliyor.

TURAN BATTALION (Turan Taburları) diye bilinen Orta Asya Türk kökenli bu silahlı gücün Saka-Yakut-Kırgız-Türkmenistan ve Özbek Türklerinden oluştuğu ifade ediliyor.

Suriye’de 2014 yılında görülmeye başlandılar. Nisan 2017’de 800 ila 1200 civarında Turan Taburu mensubunun daha Suriye’ye ulaştığı ifade ediliyor. Şu ana kadar Lazkiye kırsalında, Halep Tedmur hattında, Batı ve kuzey Hama kırsalında, Ortodoks Hristiyan kasabası Mhardeh (Maardeh)’te, Deyr ez Zur ve Deyr ez Zur’un güneydoğusundaki El bu Kemal’de görüldüler.

Suriye’deki Rus Ordu karar vericileri Turan Taburlarını; keşif, cebri keşif, taktik akın, baskın, pusu, konvoy (intikal) güvenliği: öncü-yancı-artçı, bina-meskun mahal operasyonları ile bazı özel ve örtülü operasyonlarda kullandığı ifade ediliyor.

Rus Spetsnazlarına (Özel Kuvvetlerine) eklemlenmiş bir kuvvet görüntüsü veren Turan Taburları GNH (Gayri nizami Harp), Gerilla, Özel Harekat, Komando ve Özel Harp doktrin-teknik-taktik-araç ve silahlarını kullanıyor.

Yapı, tam bir gizlilik içerisinde varlığını devam ettiriyor ve hareket ediyor. Bu açık kaynak kullanımları için de geçerli. Bu nedenle Turan Taburlarına (Turan Battelion) ait verilere ulaşmak pek mümkün olmuyor. İnternet ve sosyal medyada bir şekilde yayınlanmış görsel ve yazılı metinlere ulaşmak ise oldukça güç. Bunlara erişim ya engellenmiş ya silinmiş yada ilgili hesap ortadan kaldırılmış durumda. Bu durum, Bir İrade yada İradelerin (!) bu konuyla ilgili ciddi bir disiplin ürettiği, internet ve sosyal medya üzerinden Turan Taburları ile ilgili verilere ulaşmasından oldukça rahatsız olduğunu ve bunu engelleme kararlılığı ortaya koyduğunu gösteriyor.

Turan Taburlarının kullandığı amblem ve işaretler, çok ilginç bir şekilde LÜBNAN HİZBULLAH’ı yada HİZBULLAH türevi örgüt ve grupların kullandığı bayrak sembol amblem işaret ve beçlere çok benziyor. Bir diğer tarafıyla Fars ve İslam medeniyet unsurları ile Türk-Moğol devlet ve askeri teşkilat unsurlarını bünyesinde barındıran ve soyu Türk-Moğol boylarından biri olan Barlaslar’a dayanan Çağatay emiri Timur tarafından kurulmuş Türk-İslam devleti TİMUR İMPARATORLUĞUNUN BAYRAĞINI, İŞARET ve SEMBOLLERİNİ KULLANIYORLAR.

Tam bu noktada kullandıkları beç-bayrak ve semboller safında ve karşısında mücadele ettikleri eksenler adına anlam ve önem kazanıyor. Suriye iç savaşındaki Şii Örgütlerle, Şii Örgütler içindeki Türk soylularla, İran ve İran Türkleriyle etkileşim kendini gösteriyor. Bir diğer tarafıyla Turan Taburları kavramsal, ideolojik, etnik ve ideolojik savaşların sembol bir gücü olması nedeniyle stratejik önem taşıyor.

Kullandıkları Arapça beçlerde de “TURAN” yazıyor.

Mücadele alanlarında ürettikleri performanslar analiz edildiğinde oldukça profesyonel oldukları, silah ve mühimmat sıkıntısı çekmedikleri görülüyor.

Asıl merkezleri Tacikistan’da. Asıl olarak bir Rus güvenlik şirketine bağlı özel bir askeri birlik olarak çalışıyorlar. Şirketin adı Vagner. Suriye’deki ana üsleri de Hmeymim’de.

Rusya’nın, Suriye’de yürütmüş olduğu doğrusal olmayan (asimetrik) savaş ve dizayn çerçevesinde Suriye’de başta Kuzey Kafkaslar ve Orta Asya Cumhuriyetleri olmak üzere Türk-Müslüman ve bazı diğer etnik, dini ve mezhebi tabanlı paramiliter güçleri kullanma eğiliminde ve düşüncesinde olduğu ifade ediliyor. Arapça yayın yapan El-Vatan gazetesinin iddiasına göre Rusların Suriye’ye göndermeyi planladığı bu güçlerin sayısı 60 bin.