RİHANNA BÜYÜKELÇİ OLDU

Gizem ŞENYURT 24 Eyl 2018

Gizem ŞENYURT
Tüm Yazıları
Pop müziğin kraliçesi Rihanna, memleketi Barbados tarafından "Özel ve Tam Yetkili Büyükelçi" ilan edildi. Rihanna'nın yetki alanına eğitim, turizm ve yatırım olanaklarının tanıtımı dahil oldu. 

Gerçek ismi Robyn Rihanna Fenty olan sanatçı, yeni görevinden onur duyduğunu söyledi. Geçtiğimiz haftalarda tarihinin ilk kadın başbakanını seçen Barbados’ta Başbakan Mia Amor Mottley, Rihanna’nın ülkesine duyduğu sevgi, özellikle eğitim ve sağlık alanlarında yaptığı yardımlarla iyi örnek olduğunu açıkladı. Ülkesiyle bağlarını koparmayıp her fırsatta Barbados’a yatırım yapmasıyla bu göreve layık görüldüğünü, bundan sonra da ülkesine katkıda bulunmaya yeni sorumluluğuyla daha da faydalı olacağına inandıklarını ekledi.

Saint Michel’de doğup başkent Bridgetown’da büyüyen Rihanna, bugüne kadar dünya çapında 250 milyondan fazla albüm sattı. Geçen yıl kendi adıyla makyaj koleksiyonunu çıkaran şarkıcı, 2008 yılından bu yana Barbados’un kültür elçisiydi. Rihanna, bundan sonra Barbados hükümeti nezdinde Büyükelçi Fenty olarak tanınacak.

Yoga topu katili yakalandı

Hong Kong’da bir doktor, eşi ve kızını yoga topuyla öldürmekten tutuklandı. Anestezi uzmanı Malezyalı doktor Khaw Kim-Sun’un karısı ve 16 yaşındaki kızı, 2015 yılında arabalarının içinde ölü bulundu. Araştırma sonuçları anne kızın karbonmonoksit zehirlenmesinden hayatını kaybettiğini ortaya çıkardı. Polisin elindeki en büyük kanıt, arabanın arka koltuğunda bulunan sönmüş yoga topu idi. Şüpheler ailenin babası Dr. Khaw üzerinde toplandı. Khaw, ilk sorgusunda suçlamaları reddederek karbonmonoksit dolu topu, evdeki fareleri öldürmek için kullanmayı planladığını eşi ve kızının kaza eseri öldüğünü iddia etti. 

Yaklaşık üç yıl süren dava sonunda dört kadın ve beş erkek üyeden oluşan jüri, Khaw’u kasten insan öldürmekten suçlu buldu. Dava sırasında Khaw’un metresi olduğu ve onunla rahat yaşamak için eşini öldürmek üzere plan yaptığı ortaya çıktı. Jüri, Khaw’un 16 yaşındaki kızını ise öldürmeyi planlamadığını söyledi. Khaw, o gün küçük kızına evde oturup ödevlerini yapmasını söylemiş.

Fakat görgü tanıkları, Khaw’un iki adet yoga topunu şişirdiğini gördüklerini söyledi. Khaw, görgü tanıklarına, karbonmonoksiti bahçedeki tavşanları öldürmek için kullanacağını söylemiş. Polise verdiği ifadesinde ise evdeki fareleri öldürmek için hazırladığını söylemişti. İfadesindeki ilk çelişki nedeniyle polisin şüphelendiği Khaw, üç yılın sonunda yakalanmış oldu.

Yaralanan yelkenci için kurtarma çalışması başladı

Dünyanın etrafının tek başına dolaşıldığı ilk yelken turu olan Golden Globe yarışındaki yelkencilerden biri kaza geçirerek ağır yaralandı. Yardım çağrısından beri ulaşılamayan yelkenciyi kurtarma çalışması başladı. Avustralya’nın 3 bin 200 kilometre açıklarında yardım çağrısı yapan Hint yelkenci Abhilash Tomy, teknesiyle tek başına Hint Okyanusu’nda seyir halindeydi. Fırtınaya yakalanan teknesi Thuriya’nın ana yelken direği kırılan Tomy, telsizden belinin kırıldığını ve kıpırdayamadığını anons etti. Herhangi bir şey yiyip içemediğini söyleyen Tomy için yarış komitesi kurtarma çalışması başlattı. En yakında bulunan Fransız balıkçı gemisi, Thuriya’ya doğru yönlendirildi. Geminin anonstan dört gün sonra, bugün tekneye ulaşması bekleniyor. Bu sırada biri Avustralya’da biri Hindistan’dan havalanan iki helikopter, tekneyi havadan bulmaya çalışıyor. 

Hint ordusunda donanma komutanı olan Tomy (39), 2013 yılında dünyanın etrafını yelkenli ile dolaşan ilk Hintli olmuştu. Bu yılki yarışta seyrettiği teknesi Thuriya, Golden Globe yarışının ilk düzenlendiği yıl olan 1968’de yarışı tamamlayan ve dünyanın etrafını tek başına dolaşan ilk kişi olan Sir Robin Knox-Johnston’ın teknesi Suhaili’nin birebir replikası. 

Aynı yarıştaki bir diğer katılımcı olan İrlandalı yelkenci Gregor McGuckin’in de Hint Okyanusu’ndaki fırtınada, Tomy’den 150 km ileride teknesi hasar aldı ve anayelken direği kırıldı. McGuckin, teknesini tamir ettiğini ve yarışa geri döndüğünü anons etti. Rüzgarın saatte 70 knot’a, dalgaların 14 metre yüksekliğe ulaştığı fırtınada bir başka yarışçı Hollandalı Mark Slats’ın da teknesi iki kere ters döndü. Slats, fırtınadan çıkmayı başardı. Yaklaşık 30 bin millik Golden Globe yarışında yelkenciler telsiz hariç tüm modern iletişim araçlarından uzak, hiç kimseden yardım ya da destek almadan dünyanın etrafını tek başlarına dolaşıyor. Yarış, 1 Temmuz’da Fransa’dan başladığından beri yedi yelkenci yarıştan çekildi, 11 yelkenci ise yarışa devam ediyor.