Vakıf Katılım web

RAMAZANDA TÜKETILECEK 5 FIT TATLILAR

DYT. Damla ARSLAN
Tüm Yazıları
Ramazanın gelmesiyle birlikte akşam iftar sofralarında veya iftardan sonra tatlı yemek gelenekselleşmiştir.

Bütün gün aç kalan midemiz ve şeker ihtiyacı hisseden beynimizi mutlu etmek isteriz. Sofranın çeşitliliğine ek olarakta tatlı ise vazgeçilmezlerimizden olmuştur. Ramazanda kilo almak istemiyorsak şerbetli, yağlı, kızartılmış, hamur işi tatlıları yerine sağlıklı beslenmeye uygun diyet tatlıları tüketebilirsiniz.Tatlı yemeyelim mi dediğinizi duyar gibiyim o yüzden bu hafta bilgi vermekten vazgeçtim ve sizler için iftardan 1-2 saat sonra tüketebileceğiniz fit tatlılar tariflerini sizlerle paylaşmak istedim.

Fit Güllaç

Hepimizin çok sevdiği ve ramazan denilince ilk akla gelen tatlı tabi güllaç… Peki bu tatlı nasıl fit olabilir derseniz tarifi sizler için paylaşıyorum.

Malzemeler:

4 yaprak güllaç

500 ml süt

8-10 adet hurma

1 çay bardağı çekilmiş ceviz

Yapılışı:

Hurmaları kaynar suda 10-15 dk bekletip kabuğunu soyun ve çekirdeklerini çıkartın. Daha sonra blendar veya mutfak robotundan çekin. Sütü biraz ısıtıp ılıklaştırın ve hurmaları içine atıp pürüzsüz olana kadar karıştırın. Bir kalıba yufkaları yerleştirin ve sütü üzerinde gezdirin. 3. ve 4. katında cevizleri de ekleyin ve yeniden sütü gezdirin. En son katın üzerine de cevizi ekleyip süsleyin ve dolaba koyun.

İftardan 1-2 saat sonra afiyetle tüketin. Kalorisi yaklaşık 160-170 kaloridir.

Çilekli Diyet Dondurma

Ev yapımı sağlıklı mı sağlıklı dondurma tüketmek isteyenler için harika bir tarif denemenizde fayda var.

Malzemeler

200g süzme yoğurt

200g dondurulmuş çilek

2 adet olgun dondurulmuş muz

1 yemek kaşığı bal

10-15 adet çiğ badem

1 adet sıvı vanilya (veya 5-6 damla vanilya extratı)

Yapılışı:

Muzu yuvarlak dilimler halinde kestikten sonra bir gece öncesinden derin dondurucuya atınız. Robot yardımıyla bademleri iri kıyım çekiniz. Daha sonra mutfak robotunuza muzu ve çileği ekleyip bir daha robottan çekiniz. En son bütün malzemeleri ekleyerek pürüzsüz olana kadar robottan çekiniz. Bir kalıba dondurmayı koyunuz ve 2 saat bekledikten sonra 2 top olacak şekilde afiyetle tüketiniz.

Chia Puding

Malzemeler:

200 ml süt

1.5 yemek kaşığı chia tohumu

1 yemek kaşığı kakao

1/2 adet olgun muz (başka istediğiniz meyve de olur)

Yapılışı:

Bir kasede sütü kakaoyu ve chia tohumunu karıştırın ve akşamdan dolaba koyun. Dolaptayken arada sırada gidip karıştırın ki chialar homojen dağılsın. En az 8 saat dolapta kalan chia pudinginizin üzerine muzu yuvarlak dilim şeklinde doğrayıp afiyetle tüketin.

Karpuzlu Diyet Frozen

3-4 dilim karpuz

2 adet limon

1 adet sıvı vanilya

1 yemek kaşığı bal

Buz küpleri

Hazırlanışı:

Karpuzları çekirdeklerinden ayırın. Limonun ve karpuzunda suyunu ekleyerek malzemeleri blendardan geçirin. Hepsi bu kadar…

Yaz aylarında oruç tutanlar için iftar sonunda serinletici harika bir tariftir.

Şekersiz Puding

2 adet olgun avokado

10 adet hurma

3 yemek kaşığı kakao

1 su bardağı süt

4 adet ceviz

Hazırlanışı:

Hurmaları kaynar suda 10 dk beklettikten sonra çekirdeklerini çıkartın ve kabuğunu soyun. Hurmaları mutfak robotundan veya blenderdan krema kıvamına gelene kadar geçirin. Diğer malzemeleri de geçirdikten sonra afiyetle tüketin.