RAHİBE TRUMP SAHİP ÇIKIYOR DA HAKAN ATİLLA YETİM Mİ?

İlnur ÇEVİK 21 Tem 2018

İlnur ÇEVİK
Tüm Yazıları
ABD Başkanı Donald Trump Türkiye'de FETÖ ve PKK'ya bulaşan ve adalet önünde hesap vermekte olan Rahip Andrew Craig Brunson'u ağzına sakız yaptı boyuna Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a mesajlar gönderip bu adamın salıverilmesi için baskı yapıyor… Amerika'da bilip bilmeyen herkes de bu işe müdahil…

Trump rahibin Türkiye’de “rehin” tutulduğunu iddia ediyor… Bu kabul edilebilir mi? Yani ABD başkanı açıkça Türk adalet sistemine hakaret ediyor.

Trump mesajlarında boyuna rahibin ajan olmadığını, suçsuz olduğunu ve bir ailesi olduğunu ve o ailenin kendisini büyük bir sevgi ile beklediğini söylüyor…

Rahip iki gün önce mahkemeye çıktı ve tutukluluk halinin devam etmesine karar verildi.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan açıklama yapan Trump, Andrew Brunson'un tutukluluğunun devam etmesi kararını "utanç" olarak nitelendirdi. Brunson'un uzun süredir tutuklu olduğunu belirten Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Erdoğan, bu harika Hristiyan baba ve kocanın serbest bırakılması için bir şey yapmalı. O yanlış bir şey yapmadı ve ailesinin ona ihtiyacı var" ifadelerini kullandı.

İyi de Erdoğan ne yapsın? Erdoğan’ın mahkemeler üzerinde etkisi yok ki…

Sayın Trump Hakan Atilla’nın FETÖ’cülerin rehin aldığı bir New York mahkemesinde uyduruk bir mahkeme süreci ile 2 yıla mahkûm edildiğini ve aslında Hakan Atilla’nın ABD’de rehin alındığını, onun da çok kaliteli ve harika bir bankacı olduğunu ve serbest bırakılıp ailesine kavuşması için bir şeyler yapılması gerektiğini hatırlatsa iyi olmaz mı?