PRENS HARRY VE MEGHAN MARKLE MEDYA DÜNYASINA GİRİYOR

Berk MÜHÜRDAROĞLU
Tüm Yazıları
Dünya basınının odak noktası olan İngiliz Kraliyet ailesi üyelerinden Prens HARRY ve Meghan Markle'ın yapımcılık kulvarına girmeleri dünya basınını hareketlendirdi.

Dünya basınının odak noktası olan İngiliz Kraliyet ailesi üyelerinden Prens HARRY ve Meghan Markle'ın yapımcılık kulvarına girmeleri dünya basınını hareketlendirdi. Prens Harry ve Meghan Markle belgeseller, kısa diziler, filmler, şovlar ve programlara imza atacak. Çift yazılı açıklamalarında "Hayatlarımız, birey olarak ve çift olarak bize insan ruhunun gücünü anlamamızı sağladı: Cesaret, direnç ve bağ ihtiyacı. Farklı topluluklarla yaptığımız işler ve çevrelerinden dünya genelinde insanlara, amaçların ışık tutmak için, odağımız bilgi ve umut verecek içerikler olacak" dedi. Edindiğim bilgiler şöyle: Yapım projeleri arasında doğayla ilgili kısa diziler, ilham veren kadınlarla ilgili animasyon programlar yer alacak.

İngiliz asaletine yakışır yapımların olacağı şimdiden heyecan verici...

27. İSTANBUL CAZ FESTİVALİ 

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle Swissotel The Bosphorus’ta yapılan etkinlik, yeni tip koronavirüs Kovid-19 önlemleri doğrultusunda, kısıtlı seyirciyle, sosyal mesafe kuralları gözetilerek gerçekleştirildi. Tüm gösteri sanatlarının Kovid-19'dan çok etkilendi. Kültür sanat alanında etkinlik yapan bütün aktörler, sanatçılar, merkezler ve sponsorlar için zor bir süreç oldu. Fakat tüm bunlara rağmen ülkemiz insanın yatkın oluğu gibi, yaratıcı çözümlerle yeni yollar üretmeye başladı. Sponsorlar ile Kültür ve Turizm Bakanlığının bu dönemde kültür ve sanatı yalnız bırakmadı. Festivallerin uzun yılların tecrübesi sonucunda oluşan önemli gelenekler olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: "Festivalin 20 Eylül'den sonra dijital platformda da izlenebilecek olmasının, bu dönemin bir kazanımı olduğunu da ayrıca düşünüyorum. Kendimizi bu duruma adapte etmeye çalıştık ve dijitale geçmenin yollarını keşfettik diyebilirim. Bunun en büyük avantajı, normal şartlarda festivale gelemeyecek olan sanatseverler, konserlere erişebilecek. Nitelikli kültür ve sanat toplumları iyileştirir ve birleştirir. Besteleriyle dünya çapında dikkatleri çeken piyanist Selen Gülün'ün, Barış Doğukan Yazıcı, Serhan Erkol, Kağan Yıldız ve Ferit Odaman'dan oluşan beşlisinin sahne aldığı konserde, topluluğa, caz vokali Sibel Köse ve Ece Göksu eşlik etti. Festival programıyla ilgili detaylı bilgiye, caz.iksv.org adresinden ulaşılabilecek. İstanbul'un farklı açık hava mekanlarında gerçekleşecek festival 14 Eylül'e kadar devam ederken, konser kayıtları, 20 Eylül'den itibaren online olarak izlenebilecek.

ALTIN KOZA FİLM FESTİVALİ MARATONU BAŞLIYOR

27. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali komitesinden yapılan açıklamaya göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine uygun gerçekleştirilecek festivalde, Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'na 40 eserle başvuruldu. Festivalde, yönetmen Anıl Gelberi'nin Plaza, Barış Hancıoğulları'nın Yeniden Leyla, Ercan Kesal'ın Nasipse Adayız, Fatih Özcan'ın Mavzer, Faysal Soysal’ın Ceviz Ağacı, Gökçin Dokumacı'nın Kuyudaki Taş, Hacı Orman'ın Körleşme, Leyla Yılmaz'ın Bilmemek, Onur Ünlü'nün Topal Şükran’ın Maceraları ve Umut Evirgen'in Ben Bir Denizim filmleri, bu kategoride yarışmaya hak kazandı. Jüri karşısına çıkacak Plaza, Yeniden Leyla, Nasipse Adayız, Körleşme ve Ben Bir Denizim, yönetmenlerin ilk filmi olma özelliğini taşıyor. Festivalde, Yeniden Leyla ve Ben Bir Denizim filmleri dünya, 26. Uluslararası Saraybosna Film Festivali'nde ilk kez seyirciyle buluşan Mavzer ise Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, festivali salgına rağmen kesintiye uğratmadan devam ettirme kararı verdiklerini belirtti. Karalar, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca yayımlanan genelgenin ışığında, Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulunun Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi esaslarını gözeten bir düzenlemeyle, fiziksel mesafenin korunabildiği, etkili hijyen ve dezenfeksiyon işlemlerinin yapılacağı bir ortam için gerekli çalışmaların festival yönetimi tarafından gerçekleştirileceğini bildirdi. Kovid-19 önlemleri nedeniyle bu yıl Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması ve Ulusal Öğrenci Kısa Film Yarışması ile sınırlandırılan festivalin Yürütme Kurulu Başkanlığını Menderes Samancılar üstleniyor. Kurulda, Nebil Özgentürk, Kadir Beycioğlu, İsmail Timuçin ve Gökhan Mutlay yer alıyor. Festival Direktörlüğünü ise uzun yıllar Adana Altın Koza Film Festivali Sinema Bölümü Direktörlüğünü yürüten Kadir Beycioğlu yapıyor.

GÜNÜN SÖZÜ:

ARADIĞIN SENİ ARAYANDIR

HZ. MEVLANA